[Update II] Leeds United bevestigt komst van oud-Ajacied Wöber

door Bart Veenstra 46

Bron Twitter

[Update II] Leeds United bevestigt komst van oud-Ajacied Wöber

door Bart Veenstra 46

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Maximilian Wöber kan op korte termijn de overstap van Red Bull Salzburg naar Leeds United gaan maken, zo weet Fabrizio Romano te vertellen op Twitter. De Engelse club bereidt een bod voor en wil spoedig zakendoen.

Het zou gaan om een transfersom van om en nabij de zestien miljoen euro. Dit moet worden opgebouwd uit een som van elf miljoen euro vast en vijf miljoen euro aan bonussen. Wöber is niet zomaar los te weken door Leeds United, want hij is bij Red Bull Salzburg een gerespecteerde speler. De oud-Ajacied is captain van de club die in de eerste seizoenshelft Europese overwintering wist veilig te stellen.

De Oostenrijker werd met zijn club immers derde in Groep H van de Champions League, waarin hij het opnam tegen Chelsea, AC Milan en Dinamo Zagreb. De twee eerstgenoemde ploegen bleken na zes wedstrijden een maatje te groot, maar Wöber en de zijnen wisten de Kroaten achter zich te houden. Zodoende speelt Red Bull Salzburg na de winter in de Europa League, waarin de club het in twee duels opneemt tegen het AS Roma van José Mourinho.

Leeds United

Leeds United daarentegen, zal na de winter alles moeten geven om ook volgend seizoen in de Premier League te spelen. De club staat vijftiende in Engeland en is daarmee veilig, maar de degradatiezone is dichtbij. Wolverhampton Wanderers, de nummer achttien van de ranglijst, staat op twee punten afstand. Bij Leeds United kan Wöber voormalig teamgenoot Rasmus Kristensen treffen. De twee speelden samen bij zowel Ajax als Red Bull Salzburg.

Update - 13.05 uur (zondag 1 januari) - Romano meldt akkoord tussen clubs; Wöber naar Leeds United

Maximilian Wöber vervolgt zijn carriere bij Leeds United, zo bevestigt transferjournalist Fabrizio Romano via Twitter. Volgens Romano zijn zowel de clubs als de speler persoonlijk akkoord. Wöber komt over van Red Bull Salzburg, dat een bedrag rond de twaalf miljoen euro ontvangt voor de Oostenrijkse verdediger. Wöber kwam eerder uit voor Rapid Wien, Ajax en Sevilla. Bij Leeds United wordt de mandekker herenigd met een oud-ploeggenoot bij Ajax: Rasmus Kristensen.

Update II - 10.20 uur (3 januari 2022) - Leeds United bevestigt komst oud-Ajacied Wöber

Leeds United heeft de komst van oud-Ajacied Maximilian Wöber officieel bekendgemaakt. De Engelse club schrijft via zijn officiële kanalen dat alleen een werkvergunning nog geregeld moet worden voor de verdediger uit Oostenrijk. Wöber, die overkomt van Red Bull Salzburg, heeft bij Leeds United een contract tot medio 2027 getekend. De club uit de Premier League maakt geen melding van de hoogte van de transfersom, maar inmiddels is bekend dat de transfersom - minimaal twaalf miljoen euro - met bonussen kan oplopen tot twintig miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.