Wöber: 'Ben een speler die toch een beetje van het leven wil genieten'

door Melle Goekoop 14

Bron Sky Oostenrijk

Wöber: 'Ben een speler die toch een beetje van het leven wil genieten'

door Melle Goekoop 14

Bron Sky Oostenrijk

Laatst geüpdatet

Maximilian Wöber is tevreden met zijn carriëre tot nu toe. De centrale verdediger speelde al bij Rapid Wien, Ajax, FC Sevilla en nu Red Bull Salzburg. Voor een andere speler zijn dit genoeg clubs om een hele carrière mee te vullen, maar de Oostenrijker heeft ze al op zijn drieëntwintigste op zijn CV staan.

'Ik ben eigenlijk heel tevreden. Ik heb al in bekende stadions gestaan, en wedstrijden gespeeld waar het alle kanten op had kunnen gaan', vertelt Wöber tegen Sky Oostenrijk. De linkspoot ziet voor zichzelf geen soortgelijke carrièrepaden meer weggelegd zoals zijn oud-Ajax teamgenoten Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus).

'Ik heb gespeeld met spelers die zich hebben ontwikkeld in een richting waarin ze nu echt tot de beste ter wereld behoren. Dat werkt over het algemeen niet voor mij, ik ben niet klaar om alles op te geven (voor de sport, red.). Eerder een speler die toch een beetje van het leven wil genieten', geeft Wöber eerlijk toe.

De linkspoot is gelukkig bij Red Bull Salzburg op dit moment. 'Ik heb andere tijden meegemaakt bij Ajax dat het sportief heel goed ging, maar ik me extreem ongemakkelijk en alleen voelde. Ik had niet echt plezier in het leven. Nu ben ik op een punt bij Red Bull Salzburg waar het zijn sportief buitengewoon goed gaat en ik me ook heel gelukkig voel.'

Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-iOS)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties