[Update] 'El Ghazi bereikt overeenstemming met PSV over driejarig contract'

door Jesse ter Haar 178

Bron De Telegraaf

[Update] 'El Ghazi bereikt overeenstemming met PSV over driejarig contract'

door Jesse ter Haar 178

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

PSV en Aston Villa hebben elkaar gevonden in de te betalen transfersom voor Anwar El Ghazi, zo schrijft De Telegraaf zondagmiddag. De club uit Eindhoven moet een vaste transfersom van 2,5 miljoen euro betalen voor de oud-Ajacied, wat middels bonussen nog kan oplopen tot drie miljoen euro. Het levert de club fors verlies op, want het betaalde zelf negen miljoen euro voor de schutter.

Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat El Ghazi de overstap maakt. De buitenspeler zelf immers, moet nog met PSV rond de tafel. De inzet van dat gesprek zullen zijn persoonlijke voorwaarden zijn. Volgens bronnen op het internet verdient hij in Engeland ruim twee miljoen euro per jaar. Vooralsnog staat El Ghazi tot de zomer van 2023 onder contract in Birmingham, waar Steven Gerrard als hoofdtrainer aan het roer staat.

Het akkoord tussen PSV en Aston Villa komt in een week waarin de aanvaller ook aan Ajax werd gelinkt. Antony lijkt op het punt te staan om te verkassen naar Manchester United en Ajax is op zoek naar een vervanger. De naam van Hakim Ziyech klonk, maar hij lijkt onhaalbaar. 'Je moet alternatieven bedenken, mocht Antony toch vertrekken. Dan hoor je de naam van Justin Kluivert en de naam van El Ghazi zingt ook rond in Amsterdam', sprak Ajax-watcher Mike Verweij eerder.

Tijdens het huidige seizoen maakte El Ghazi nog geen enkele keer deel uit van de wedstrijdselectie van Aston Villa. Hij speelde dit seizoen één duel en dat was namens het tweede team van de club. Hierna behoorde hij zelfs bij dat team niet meer tot de selectie. Ook vorig seizoen was het perspectief van El Ghazi in Engeland niet rooskleurig. Hij kwam in totaal elf keer in actie in de Premier League, maar speelde in de laatste veertien competitieduels van het seizoen geen minuut meer.

Update - 22.55 uur (29 augustus 2022) - 'El Ghazi bereikt overeenstemming met PSV over driejarig contract'

Anwar El Ghazi is op weg naar PSV, zo brengt De Telegraaf naar buiten. De overeenstemming tussen PSV en Aston Villa lag al ruim een dag op tafel en nu zijn ook club en speler het eens geworden. De oud-Ajacied tekent een contract tot medio 2025 in Eindhoven. De aanvaller werd ook nog in verband gebracht met Ajax, maar de Amsterdammers lijken in te zetten op de diensten van Lucas Ocampos.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties