[Update] De Boer aangekondigd als nieuwe hoofdtrainer Al Jazira

door Jesse ter Haar 105

Bron De Telegraaf

[Update] De Boer aangekondigd als nieuwe hoofdtrainer Al Jazira

door Jesse ter Haar 105

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Frank de Boer is in onderhandeling met Al Jazira, zo schrijft De Telegraaf vrijdagmiddag. De voormalig succestrainer van Ajax zit zonder club sinds zijn termijn als bondscoach van het Nederlands elftal en lijkt nu weer aan de slag te kunnen.

De club uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft momenteel Marcel Keizer als hoofdtrainer, maar zijn contract loopt spoedig af. Zodoende is Al Jazira op zoek naar een nieuwe trainer en daarbij lijkt het opnieuw bij een Nederlander uit te komen. De Boer zou daarmee de vijfde club aan zijn cv kunnen toevoegen.

Eerder was de oud-voetballer namelijk actief als hoofdtrainer bij Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. Vooral zijn avontuur in de Premier League was van korte duur. Na vijf verloren wedstrijden met de club uit Londen werd hij de laan uitgestuurd. Bij Inter hield hij het veertien wedstrijden vol, terwijl hij 55 wedstrijden lang de leiding had over Atlanta United. Het hoogste puntengemiddelde haalde hij met Ajax: 2,02.

De Boer op het EK

In september 2020 kwam De Boer aan het roer bij het Nederlands elftal. Hij was daarmee de opvolger van Ronald Koeman, die na een periode bij Oranje aan de slag ging bij FC Barcelona. Tussendoor was Dwight Lodeweges nog actief als interim-trainer, maar dat was slechts voor één duel. Na een foutloze groepsfase op het EK met zeges op Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië, bleek Tsjechië in de achtste finale te sterk.

Update - 17.40 uur (5 juni 2023) - De Boer aangekondigd als nieuwe hoofdtrainer Al Jazira

Al Jazira heeft Frank de Boer aangekondigd als hoofdtrainer van de club. Op Twitter toont men een video van transferexpert Fabrizio Romano, die het avontuur van de oud-Ajacied officieel aankondigt. De Boer volgt Marcel Keizer op en moet de club in het seizoen dat het vijftig jaar bestaat naar succes gaan leiden. Het is voor de voormalig trainer van Ajax zijn eerste klus sinds zijn baan bij het Nederlands elftal. Na het EK van 2020 hield dat voor hem op.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.