[Update] 'Bayern München wil niet onderhandelen over vertrek van Gravenberch'

door NielsOpdam 85

Bron De Telegraaf

[Update] 'Bayern München wil niet onderhandelen over vertrek van Gravenberch'

door NielsOpdam 85

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch zou openstaan voor een mogelijke transfer naar Liverpool, zo schrijft De Telegraaf maandagmiddag. Volgens bronnen rondom de Engelse club hebben zijn vader en zaakwaarnemer, José Fortes Rodriguez, afgelopen woensdag in Amsterdam gesproken met de leiding van Liverpool.

Gravenberch werd eerder dit jaar gezien als een groot talent bij Bayern München en de trainers Julian Nagelsmann en Thomas Tuchel zouden plannen hebben gehad met hem voor de toekomst. Echter, de speler kreeg slechts 27 minuten in de afgelopen vijf wedstrijden onder leiding van de nieuwe trainer Tuchel, wat hem 'moedeloos' maakte. Onlangs nog, liet de Duitser zich uit over het perspectief van de oud-Ajacied. Het gevoel heerst dat de opstelling hiërarchisch wordt bepaald en dat Gravenberch niet minder goed traint dan Leon Goretzka, maar toch minder kansen krijgt. De situatie heeft Gravenberch aangespoord om te overwegen naar andere clubs te kijken.

Liverpool in gesprek met Bayern München

Liverpool - de huidige nummer acht van de Premier League - zou één van de clubs zijn die interesse hebben getoond. Na het gesprek met de leiding van de club, zou duidelijk zijn geworden dat de speler openstaat voor een transfer naar grootmacht Liverpool. Gravenberch verwees Liverpool echter vooralsnog naar Bayern München, waar de clubs eerst met elkaar zouden moeten spreken voordat de speler zich mengt in de onderhandelingen.

Een akkoord bereiken met Bayern München lijkt echter niet al te eenvoudig voor Liverpool. De Duitse recordkampioen betaalde afgelopen zomer 'slechts' 18,5 miljoen euro, wat nog kan oplopen tot 24 miljoen euro, voor de middenvelder, maar de voormalig Ajacied tekende een langdurig contract tot medio 2027. Zodoende zou er mogelijk fors in de buiden getast moeten worden om het talent los te weken uit München. Dit seizoen kwam Gravenberch tot 27 wedstrijden namens Bayern München, maar slechts vier keer deed hij dat als basisspeler.

Update - 16.35 uur (18 april 2023) - 'Bayern München wil niet onderhandelen over vertrek van Gravenberch'

Bayern München wil niet onderhandelen over een vertrek van Ryan Gravenberch. Dat schrijft Fabrizio Romano dinsdagmiddag. Naar verluidt heeft Liverpool de zaakwaarnemer van de middenvelder benaderd, maar de Duitse club is niet van plan om te onderhandelen over een transfer van de oud-Ajacied. 'Het standpunt van Bayern is heel duidelijk: ze willen Gravenberch behouden', schrijft Romano, die daaraan toevoegt dat het bestuur en trainer Thomas Tuchel daar hetzelfde over denken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.