Gravenberch mag hopen op speelminuten: 'Hij is een kandidaat voor een basisplaats'

door Timo Suur 21

Bron Voetbal International

Gravenberch mag hopen op speelminuten: 'Hij is een kandidaat voor een basisplaats'

door Timo Suur 21

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Bayern München-trainer Thomas Tuchel heeft nog altijd vertrouwen in Ryan Gravenberch. De middenvelder komt dit seizoen amper in actie voor de Duitse club. De vervanger van Julian Nagelsmann ziet in Gravenberch echter wel een kandidaat voor een basisplaats.

De middenvelder moet het voornamelijk doen met een plek op de bank, maar Tuchel heeft vertrouwen in de oud-Ajacied. 'Ik zie op de training de kwaliteiten van Ryan. Hij traint goed', zo wordt de trainer geciteerd door Voetbal International, waarna hij ingaat op de kwaliteiten van Gravenberch. 'We zien hem als een 8, die zeer goed kan draaien en zeer goed kan dribbelen', zo spreekt Tuchel zijn vertrouwen uit in de middenvelder.

Er lonken weer speelminuten voor de middenvelder en hij moet het vooral laten zien op trainingen, zo zegt Tuchel. 'Hij moet in deze situatie geduldig en tegelijk ongeduldig zijn. Hij moet op elke training voor de kleinste kans gaan.' De trainer van Bayern München is tevreden over de inbreng van de middenvelder als invaller tegen SC Freiburg. 'Daar heeft hij het goed gedaan', vertelt Tuchel. Gravenberch mag tevens hopen op een basisplaats in de wedstrijd tegen Hoffenheim. 'Ik denk nu alleen nog maar aan de volgende wedstrijd, die tegen Hoffenheim. Hij is een kandidaat voor een basisplaats, hij is kandidaat om in te vallen.'

Stap naar Bayern München vooralsnog geen succes

Gravenberch maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Bayern München, maar dit is vooralsnog geen succes. Onder Julian Nagelsmann maakte de middenvelder weinig minuten en ook onder Tuchel moet hij het in de eerste wedstrijden doen met een plek op de reservebank. Een vertrek lijkt de beste optie voor de voormalig speler van Ajax en hij wordt in verband gebracht met onder meer Arsenal en Liverpool. Gravenberch zou openstaan voor een nieuwe uitdaging wegens het gebrek aan speelminuten.

Verwacht jij dat Ajax minstens vier doelpunten maakt tegen FC Emmen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.