Ultee tevreden: 'We hebben echt als mannen gespeeld, en daar mag je trots op zijn'

door Justin Fokkens 23

Bron ESPN

Bron ESPN

Sjors Ultee kijkt met tevredenheid terug op het optreden van zijn ploeg tegen Ajax. Fortuna Sittard verloor met 2-3, maar maakte het de Amsterdammers vooral in de eerste helft zeer lastig. De oefenmeester van de Limburgers geeft in gesprek met ESPN zijn visie op de wedstrijd.

'In de eerste helft maakten we het Ajax vooral erg moeilijk. Aan de bal hebben we een paar momenten van echt goed spel gehad, maar nog te weinig. Verdedigend gaven we erg weinig weg. We hebben de eerste helft maar één schot op doel weggegeven en een hele goede counter gehad waaruit we de goal maken. Je gaat met een voorsprong de rust in. Dus daar kun je alleen maar tevreden over zijn.'

De ploeg uit Sittard verwachtte echter wel dat de Ajacieden op andere wijze de kleedkamer zouden uitkomen. 'We hadden verwacht dat ze het tempo nog meer zouden opvoeren en nog meer van positie gingen wisselen. Dan geven ze dus ook meer ruimte weg in een counter. Het is dan vooral erg zuur dat je een doelpunt tegen krijgt uit een corner. Het is het meest zure dat we het op die manier weggeven, want als je tegen een ploeg als Ajax speelt is het logisch dat je kansen tegenkrijgt.'

Details doorslaggevend

Tot slot geeft Ultee aan waar de verbeterpunten voor zijn ploeg liggen. Tegelijkertijd stemt het optreden van zijn ploeg hem tevreden. 'Topvoetbal gaat om details en daar moeten wij beter in worden. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen tegen de kampioen, en dan is het niet erg dat de details nog niet helemaal goed zijn. Een punt was een bonuspunt geweest, maar dat mag je van tevoren niet denken. We hebben echt als mannen gespeeld, en daar mag je trots op zijn.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!