UEFA-voorzitter Ceferin ziet tweejaarlijks WK niet meer gebeuren

door Jesse ter Haar 10

Bron Algemeen Dagblad

UEFA-voorzitter Ceferin ziet tweejaarlijks WK niet meer gebeuren

door Jesse ter Haar 10

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, verwacht niet dat een tweejaarlijks WK nog doorgang zal vinden. De bestuurder sprak ook met FIFA-leider Gianni Infantino en ook hij zou het niet langer overwegen.

'Een tweejaarlijks WK is een no-go voor iedereen in het voetbal', citeert het Algemeen Dagblad de baas van de UEFA. 'Ik ben blij dat de FIFA dat ook beseft. Ik heb er deze week een discussie over gehad met de voorzitter van de FIFA. We kunnen niet zeggen dat voetbal in andere continenten niet ontwikkeld kan worden, maar we moeten op één lijn zitten en het mag de Europese en Zuid-Amerikaanse bonden niet schaden.'

In een eerder stadium sprak Infantino over de voordelen die een tweejaarlijks WK met zich mee kan brengen. Hij zag het als een kans om voetbal breder te ontwikkelen, omdat er dan meer landen kunnen deelnemen. Op het moment dat de beslissing viel om de WK's vierjaarlijks te organiseren, waren er veertig landen aangesloten bij de FIFA. Inmiddels is dat al opgelopen tot 111.

Hoewel Infantino er dus voordelen in zag, lijkt het plan niet langer doorgedrukt te worden. 'We hebben gesprekken, maar wat mij betreft is een tweejaarlijks WK van tafel. Ik weet zeker dat we binnenkort met de FIFA tot een oplossing zullen komen'. aldus Ceferin.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties