Timber traint weer mee bij Feyenoord: 'Of hij zondag haalt, bespreken we zaterdag'

door Bart Veenstra 4

Bron Voetbal International

Timber traint weer mee bij Feyenoord: 'Of hij zondag haalt, bespreken we zaterdag'

door Bart Veenstra 4

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Feyenoord kan in de topper tegen Ajax mogelijk weer - als invaller - beschikken over Quinten Timber. De oud-Ajacied liep eind december een blessure op aan een middenvoetsbeentje, maar traint nu weer mee. Trainer Arne Slot sluit niet uit dat Timber tegen Ajax minuten kan maken.

'Timber is weer aan het meetrainen, dus dat gaat de goede kant op', zegt Slot, die wordt geciteerd door Voetbal International. Ook de Poolse international Sebastian Szymanski trainde weer mee bij Feyenoord. De middenvelder werd in de tweede helft tegen FC Groningen vanwege een blessure gewisseld.

Timber sowieso geen basisspeler in Klassieker

'We zullen de reactie natuurlijk af moeten wachten', weet Slot over zijn twijfelgevallen. 'Het is de vraag of Quinten meteen beschikbaar is, maar het is goed dat hij meetraint. Hij traint delen mee. Of hij zondag gaat halen, zullen we morgen (zaterdag, red.) nog bespreken. Sowieso niet als basisspeler. Je hebt dan te maken met een speler die een beetje voorzichtig is in de duels. Maar het is goed om te zien dat hij al delen van de training meedoet. Wat dat betreft is hij verder dan we gehoopt hadden.'

Van voorzichtigheid in de duels wil Slot niets weten. Niet in De Klassieker, maar ook niet tegen elke andere tegenstander. 'In geen enkele wedstrijd heb je dat nodig. Dat is ook een van de redenen dat we staan waar we staan. We spelen bijna nooit met voorzichtigheid, maar altijd agressief en fanatiek. Dat zal ook zondag nodig zijn, omdat we tegen een ploeg spelen die aan de bal heel goed is.'

Het duel tussen Feyenoord en Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur. Lijstaanvoerder Feyenoord heeft op dit moment een voorsprong van vijf punten op nummer drie Ajax.

Win bij Jack's 50 keer of zelfs 100 keer je inzet als zowel Ajax als Feyenoord weet te scoren!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.