'Ten Hag wellicht de beste Manchester United-trainer in een decennium'

door Thijs Zwagerman 24

Bron Manchester Evening News

'Ten Hag wellicht de beste Manchester United-trainer in een decennium'

door Thijs Zwagerman 24

Bron Manchester Evening News

Laatst geüpdatet

Manchester United-manager Erik ten Hag staat er goed op in Engeland. De voormalig Ajax-trainer heeft de boel na een moeizaam begin goed op de rit bij Manchester United en dat wordt inmiddels ook erkend in de Engelse media. Manchester Evening News is lovend over de invloed van Ten Hag bij Manchester United.

‘Erik ten Hag doet wat Louis van Gaal en José Mourinho niet lukte bij Manchester United’, opent de Engelse krant een groot verhaal over het succes van Ten Hag bij zijn nieuwe club. Zaterdag won Manchester United op bezoek bij Wolverhampton met 0-1 en door die zege staan The Red Devils momenteel vierde. ‘Dit voelde als een wedstrijd die onder Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick niet gewonnen zou worden’, verwijst Manchester Evening News naar Ten Hags weinig succesvolle voorgangers.

Vervolgens steekt het medium de loftrompet over Ten Hag af. ‘De 4-0 nederlaag tegen Brentford op 13 augustus voelt als een eeuwigheid geleden. Sindsdien pakte de club 32 punten uit 14 wedstrijden, een moyenne waarmee je aan het eind van een seizoen zou uitkomen op 86 of 87 punten.’ Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson is het hoogste puntenaantal dat Manchester United in een seizoen haalde 81. ‘Ze hebben nog 49 punten nodig in de laatste 22 wedstrijden om dat aantal te evenaren. Dat voelt op dit moment haalbaar. Dat zou een waanzinnige prestatie zijn, gezien de chaos die Ten Hag erfde’, vervolgt Manchester Evening News.

Ten Hag is de juiste man

De krant besluit met zeer mooie woorden aan het adres van Ten Hag. ‘Er is vaker onterecht optimisme geweest op Old Trafford en we zijn nog aan het begin van de periode van Ten Hag, maar alles doet vermoeden dat de club de juiste man heeft gestrikt. Het tijdperk waarin spelers en niet de trainer de dienst uitmaakten is duidelijk voorbij. De 52-jarige man aan de zijlijn is de belangrijkste figuur bij de club. Fluister het zachtjes, maar Manchester United heeft wellicht de beste trainer in een decennium, die bouwt aan het beste team in een decennium.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.