Ten Hag houdt Martínez scherp voor hervatting Premier League

door Gino Haverkamp 9

Ten Hag houdt Martínez scherp voor hervatting Premier League

door Gino Haverkamp 9

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag hoopt Lisandro Martínez volgende week fit te mogen ontvangen bij Manchester United. Op 27 december hervat de club uit de gelijknamige stad de competitie weer met een wedstrijd tegen Nottingham Forest. WK-winnaar Martínez moet echter wel op niveau terugkomen, na een week vol festiviteiten.

Op 18 december won bankzitter Martínez met Argentinië de WK-titel en een ruime week later moet hij weer aan de bak voor zijn werkgever. De afgelopen dagen stonden voor hem echter vooral in het teken van het vieren van de wereldtitel, wat zijn trainer Ten Hag goed begrijpt. 'Ik begrijp goed dat Martínez erg ontroerd is na het winnen van de wereldtitel', zegt de oud-trainer van Ajax over de voormalig Ajacied op een persconferentie. 'Het is natuurlijk waanzinnig als je je land de wereldtitel bezorgt.'

Martínez moet echter wel scherp zijn als Manchester United weer aan de bak moet. 'Licha moet aan de andere kant accepteren dat de Premier League op 27 december terugkeert. Natuurlijk proberen we voor iedereen een schema op maat te maken, maar alle spelers weten dat de competitie al snel van start gaat. Iedereen moet klaar zijn voor de herstart van de Premier League, hoe moeilijk het ook zal zijn.'

Rol Martínez niet bijzonder groot bij Argentinië

Het competitievoetbal lag een ruime maand stil vanwege het WK. Tijdens dat WK heeft Martínez zich moeten schikken in een rol van invaller. Tegen Mexico en Nederland deed de oud-Ajacied de volle wedstrijd mee, maar in andere duels was hij invaller. De ontmoeting met Polen en de WK-finale moest de verdediger zelfs helemaal vanaf de bank toezien. Hij deed niet mee.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.