Ten Hag strijdbaar ondanks Europese uitschakeling: 'Willen terugkeren op dit podium'

door Jon van Dam 11

Bron BT Sport

Ten Hag strijdbaar ondanks Europese uitschakeling: 'Willen terugkeren op dit podium'

door Jon van Dam 11

Bron BT Sport

Manchester United-manager Erik ten Hag heeft er nog altijd het volste vertrouwen in dat zijn ploeg de negatieve spiraal kan doorbreken. Dinsdagavond werden The Red Devils uitgeschakeld in de Champions League na een 0-1 thuisnederlaag tegen Bayern München.

FC Kopenhagen wist dinsdag in eigen huis met 1-0 van Galatasaray te winnen. Zodoende was Europese overwintering niet meer mogelijk voor Manchester United. De Engelsen hoopten op een gelijkspel in Kopenhagen, al hadden ze dan zelf moeten winnen op Old Trafford. Ten Hag kijkt voornamelijk naar de eerdere groepswedstrijden. 'We hebben het niet vandaag laten liggen. We hebben echt wel goede optredens gehad, maar we hebben ook fouten gemaakt. Er zijn ook wat individuele fouten gemaakt door verschillende spelers. Uiteindelijk was het niet goed genoeg, maar ik denk wel dat ons optreden vandaag weer goed was. We verdienden het niet om te verliezen', zo legde de oud-trainer van Ajax uit tegenover BT Sport.

Manchester United kreeg in de groepsfase van het miljardenbal dit seizoen maar liefst vijftien tegentreffers te incasseren. Nog nooit eerder kreeg een Engelse ploeg zoveel tegendoelpunten om de oren. Ten Hag zag desondanks alsnog aanknopingspunten. 'Het team deed het vandaag erg goed. De defensieve organisatie was erg goed en we waren erg goed in het drukzetten. We profiteerden er alleen niet genoeg van. We speelden natuurlijk tegen een sterke tegenstander, daar moet je ook naar kijken. Zelfs als Bayern niet in de wedstrijd zit, dan hebben ze nog de individuele klasse om het met één moment te beslissen. Dat is wat er is gebeurd.'

Ten Hag blijft na de uitschakeling zowel reëel als strijdbaar. 'Het doel was altijd overwinteren. Dat is niet gelukt. Dat moeten we accepteren en daar moeten we van leren. We hebben toch goed gespeeld in de Champions League. Die ervaring kunnen we meenemen naar de Premier League. We willen uiteindelijk terugkeren op dit podium. Dat moeten we in de competitie zien te bereiken.'

Ten Hag kan borst natmaken voor volgende krachtmeting

Veel tijd hebben de Nederlandse coach en zijn manschappen niet om de uitschakeling in de Champions League te verwerken. Zondag staat het altijd beladen affiche tegen Liverpool op het programma. Manchester United gaat met een achterstand van tien punten op bezoek bij de koploper van de Premier League. De ziekenboeg van de club is nog lang niet leeg. Lisandro Martínez, Marcus Rashford en Casemiro ontbraken dinsdagavond al, daarnaast vielen Luke Shaw en Harry Maguire uit tegen Bayern München.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.