Ten Hag blijft strijdbaar: 'Kleedkamer is sterk, staf is sterk en deze manager is sterk'

door NielsOpdam 15

Bron Voetbal International

Ten Hag blijft strijdbaar: 'Kleedkamer is sterk, staf is sterk en deze manager is sterk'

door NielsOpdam 15

Bron Voetbal International

Erik ten Hag blijft strijdbaar en gooit de handdoek zeker niet in de ring bij Manchester United, zo vertelt de oud-trainer van Ajax op een persconferentie, geciteerd door Voetbal International. In Engeland kent Ten Hag een moeizame start met Manchester United, maar de trainer houdt vertrouwen in een ommekeer.

De Nederlandse oefenmeester staat behoorlijk onder druk in Manchester. Zijn elftal staat na tien wedstrijden achtste in de Premier League. Er werd vijf keer gewonnen en vijf keer verloren in de Engelse competitie. Daarnaast verloor Manchester United afgelopen woensdag met 0-3 van Newcastle United, waardoor de ploeg is uitgeschakeld in de League Cup. In de Champions League staan de Engelsen momenteel derde in de poule. Bij Manchester United werkt Ten Hag overigens samen met oud-Ajacieden als André Onana, Antony, Christian Eriksen, Donny van de Beek en Lisandro Martínez.

Zaterdag gaat Ten Hag op bezoek bij Fulham en de druk staat er vol op. 'We moeten winnen, dat is duidelijk en daar loop ik niet voor weg', geeft de oefenmeester toe. Ten Hag ontkent dat zijn ploeg gebroken is. 'De spelers zijn positief. Ze willen dit rechtzetten en weten wat daarvoor nodig is. We hebben nu twee grote tegenslagen gehad, maar we zullen ons terugvechten. De kleedkamer is sterk, de staf is sterk en deze manager is sterk.'

'Denk nog steeds dat we heel moeilijk te verslaan zijn'

De oud-trainer van Ajax krijgt ook de vraag of er extra versterkingen nodig zijn, maar daar wil Ten Hag niks van weten. Volgens hem heeft Manchester United een heel goede selectie. 'Ik ben overtuigd van dit team. We hebben vorig jaar al laten zien veel beter te kunnen. Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen en ze weer op die manier laten voetballen. Hoewel we dat de afgelopen wedstrijden niet hebben laten zien, denk ik nog steeds dat we heel moeilijk te verslaan zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.