Ten Hag beaamt lastige tijd Van de Beek: 'Moeilijke jaren gehad hier'

door Timo Suur 27

Bron Viaplay

Ten Hag beaamt lastige tijd Van de Beek: 'Moeilijke jaren gehad hier'

door Timo Suur 27

Bron Viaplay

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag denkt dat het moeilijk wordt voor Donny van de Beek om na zijn blessure basisspeler te worden van Manchester United. De trainer ziet dat het team zich doorontwikkeld heeft tijdens de afwezigheid van de middenvelder.

'Het was op een voor hem slecht moment', zo zegt Ten Hag in gesprek met Viaplay. De middenvelder leek onder Ten Hag een nieuwe kans te krijgen bij Manchester United, maar een zware knieblessure gooide roet in het eten voor Van de Beek. 'Dat moment is altijd slecht natuurlijk, maar hij heeft moeilijke jaren gehad hier', zo zegt de trainer.

Ten Hag draait met Manchester United een goed seizoen, maar Van de Beek speelt geen rol van betekenis bij de Engelsen. 'Dan komt er een manager die hem probeert te integreren in de ploeg en hij was op de goede weg, maar deze blessure heeft hem totaal teruggeworpen. Vervolgens ontwikkelt het team zich door', zo vertelt Ten Hag. Hij denkt ook aan de toekomst van de middenvelder. 'Wij moeten na dit seizoen goed evalueren hoe we met elkaar verder gaan.'

Avontuur in de Premier League loopt uit op een teleurstelling

Van de Beek had zich meer voorgesteld van zijn avontuur in de Premier League. Hij verdiende in 2020 een transfer van Ajax naar Manchester United, maar hier heeft hij nooit een belangrijke rol kunnen vervullen. Hij werd tussentijds verhuurd aan Everton, maar hier raakte hij geblesseerd en kon hierdoor een groot deel van zijn verhuurperiode niet in actie komen voor The Toffees. Sinds 2020 staat de teller op 41 duels in de Premier League. Het contract van de middenvelder loopt nog door tot medio 2025. Dit seizoen heeft hij zeven keer zijn opwachting mogen maken in de Premier League, maar wist in deze 163 minuten geen enkele keer te scoren of een assist te geven.

Verwacht jij dat Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles met 0-3 weet te winnen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.