Tagliafico hield zijn hoofd koel tijdens WK-finale: 'We wisten hoe we moesten doorgaan'

door Jesse ter Haar 88

Nicolás Tagliafico is blij na de WK-winst met Argentinië. De wedstrijd tegen Frankrijk ging alle kanten op, maar de oud-Ajacied voelde dat hij de rust kon bewaren. De linksback is trots op de prestatie van het nationale team en richt zich tot zijn thuisland.

Na afloop van de kraker tegen Frankrijk stond Tagliafico de pers te woord. De wedstrijd stond bol van de spanning, maar de voormalig Ajacied liet zich niet gek maken. 'Ik heb de wedstrijd erg kalm beleefd', vertelt hij, geciteerd door AS. 'Ondanks alles wat er is gebeurd op dit WK, heb ik het met rust beleefd. Ik zei het al na de vorige wedstrijd: als je niet lijdt, ben je het niet waard.'

Aanvankelijk leek het voor Argentinië een probleemloze avond te worden, maar Frankrijk kwam - net als Nederland in de kwartfinale - terug tot 2-2. 'De eerste helft was erg goed', vertelt Tagliafico. 'In de tweede helft hadden we onze fouten, maar we wisten hoe we moesten doorgaan, zoals we altijd doen. Op en naast het veld, als Argentijnen. Ik draag het op aan alle Argentijnen en alle mensen die dit team drie jaar hebben gesteund.'

Het WK van Argentinië

Het WK begon voor Argentinië met een uiteindelijk succesvolle groepsfase. Saudi-Arabië verraste Tagliafico en de zijnen nog met een 1-2 zege, maar vervolgens werden Mexico en Polen verslagen. Toen Australië in de achtste finale werd geklopt, was Nederland de tegenstander in de kwartfinale. Na een 2-2 gelijkspel wonnen de Argentijnen de penaltyreeks met 4-3. Toen Kroatië in de halve finale met 3-0 opzij werd gezet, was het de beurt aan Frankrijk. Net als tegen Oranje kwam er een penaltyreeks, die met 4-2 werd gewonnen, aan te pas.