Messi verkozen tot beste speler van WK, Mbappé pakt topscorerstitel

door Jesse ter Haar 147

Bron AS

Messi verkozen tot beste speler van WK, Mbappé pakt topscorerstitel

door Jesse ter Haar 147

Bron AS

Laatst geüpdatet

Lionel Messi is zondagavond verkozen tot Speler van het Toernooi van het WK in Qatar. De linkspoot wist met Argentinië beslag te leggen op de wereldtitel én mocht na afloop van het duel met Frankrijk dus nog een beker omhoog houden.

De superster van Paris Saint-Germain wist zeven doelpunten in even zo veel wedstrijden te maken tijdens het eindtoernooi. Verder wist hij tot driemaal toe een medespeler in staat te stellen om te scoren. Zijn betrokkenheid bij tien doelpunten was van cruciaal belang in het behalen van de wereldtitel.

De topscorerstitel moest Messi echter aan tegenstander Kylian Mbappé laten. De Fransman en collega van Messi in Parijs wist in de WK-finale een hattrick te maken en eindigde daarmee op een totaal van acht doelpunten. Door zijn twee assists was hij - net als Messi - bij tien doelpunten betrokken.

Overige prijzen op WK

Tot slot was er nog de prijs voor de beste keeper en het grootste talent van het WK 2022. Emiliano Martínez, de keeper die zich wist te onderscheiden namens Argentinië, mocht een prijs in ontvangst nemen, waarna hij er opvallende gebaren mee maakte op het podium. Landgenoot Enzo Fernandez werd verkozen tot het grootste talent van het toernooi. De middenvelder van SL Benfica en het Argentijnse nationale team is pas 21 jaar oud.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.