Tadic realistisch na nederlaag Servië: 'Tegen dit Brazilië was het heel moeilijk'

door BadembaBarrie 25

Bron NOS

Bron NOS

Berusting overheerst bij Dusan Tadic na afloop het WK-duel tussen Brazilië en Servië (2-0). De Serviërs boden een uur lang goed weerstand, maar moesten uiteindelijk dus toch hun meerdere erkennen in de Goddelijke Kanaries. Tadic had graag gewonnen, maar ziet ook in dat de omstandigheden niet in het Servische voordeel waren.

'Brazilië was heel goed en in de eerste helft hebben we goed verdedigd, maar in de tweede helft werd het moeilijk en na de 1-0 nog moeilijker', zo opent Tadic zijn analyse in gesprek met de NOS. Servië speelde lang compact en verdedigend, om de Braziliaanse aanvallen af te wenden. 'Normaal spelen we met meer positiespel en zetten we meer druk, maar vandaag was dat moeilijk', geeft Tadic toe.

De vele bewegingen en positiewisselingen van de Brazilianen vormden een grote uitdaging voor Servië, stelt Tadic, die alweer vooruit kijkt naar het volgende groepsduel, met Kameroen. 'Je wil elke wedstrijd winnen, maar tegen dit Brazilië was dat heel moeilijk. We moeten kijken naar de volgende wedstrijd en de volgende ronde halen.'

Servië onderaan in Groep H

Door de 2-0 nederlaag staat Servië na afloop van de eerste speeldag op de laatste plaats in Groep H. Naast tegenstander Brazilië zitten daar ook Kameroen en Zwitserland bij. Het duel tussen die ploegen eindigde eerder op donderdag in een 1-0 overwinning voor de Zwitsers. Maandag staat wedstrijddag twee op het programma in Groep H. Dan speelt Servië om 11.00 uur Nederlandse tijd tegen Kameroen, waar André Onana het doel verdedigt. Oud-Ajacied Antony, die na de wedstrijd overigens kort met Tadic sprak, treedt om 17.00 uur met Brazilië aan tegen Zwitserland.