Suárez heeft nieuwe club gevonden; spits verkast naar Grêmio

door Brent Tomassen 5

Bron Fabrizio Romano

Suárez heeft nieuwe club gevonden; spits verkast naar Grêmio

door Brent Tomassen 5

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Luis Suárez heeft de overstap naar de Braziliaanse club Grêmio gemaakt, zo meldt Fabrizio Romano zaterdagavond. De Uruguayaan was clubloos na zijn vertrek bij Club Nacional de Football. Er was ook genoeg interesse vanuit de MLS, maar uiteindelijk koos Suárez toch voor een overstap naar Brazilië. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend.

Suárez besloot afgelopen jaar, na zijn avontuur bij Atlético Madrid, terug te keren bij zijn oude liefde Club Nacional in Uruguay. Daar had de spits een groot aandeel in het kampioenschap dat Nacional behaalde. Suárez scoorde zes keer in dertien competitiewedstrijden en gaf daarnaast drie assists.

Eerder speelde de aanvaller voor FC Barcelona, Liverpool, Ajax en FC Groningen. Via laatstgenoemde club kwam de Uruguayaan in Europa terecht. In zijn enige seizoen in Groningen was El Pistolero goed voor dertien goals en zeven assists in 33 wedstrijden.

Hierna vertrok Suárez naar Ajax, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling en aanvoerder. In 159 wedstrijden voor de Amsterdammers scoorde hij 111 keer en gaf 69 assists. Begin 2011 leverde dit Suárez een transfer naar Liverpool op voor 26,5 miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.