Sporkslede zet op dertigjarige leeftijd punt achter voetbalcarrière

door Jon van Dam 10

Bron Instagram: @fabiansporkslede

Sporkslede zet op dertigjarige leeftijd punt achter voetbalcarrière

door Jon van Dam 10

Bron Instagram: @fabiansporkslede

Fabian Sporkslede stopt per direct als professioneel voetballer, zo laat de oud-Ajacied weten op zijn Instagram-account. De dertigjarige middenvelder, die momenteel zonder club zat, droeg tussen 2007 en 2015 de clubkleuren van Ajax.

'Ik heb besloten dat mijn carrière als profvoetballer ten einde is', begint Sporkslede op zijn Instagram. 'Van dromen als kleine jongen tot het daadwerkelijk verwezenlijken van mijn droom als 19-jarige bij mijn droomclub Ajax. Champions League spelen tegen Real Madrid. Wie kan dat zeggen? Ik had de wereld aan mijn voeten.'

Tijdens zijn dienstverband bij Ajax werd Sporkslede in het seizoen 2014/15 verhuurd aan Willem II, voordat hij in 2016 naar het Italiaanse Chievo Verona vertrok. In de Serie A kwam hij niet tot officiële optredens, waardoor hij verhuurd werd aan Racing Roma. Al snel besloot de middenvelder om terug te keren in Nederland, waar hij tekende bij NAC Breda. Na vier seizoenen in het Rat Verlegh Stadion ging Sporkslede transfervrij naar RKC Waalwijk, om daarna nog uit te komen voor Dinamo Tbilisi en het Israëlische Sakhnin. Verder speelde hij ook een interland voor het nationale elftal van Suriname.

Sporkslede hoopt 'nieuw leven op te bouwen'

'Op dit moment voel ik me neergeslagen omdat voetbal zo'n groot deel van mijn identiteit is geweest', vervolgt Sporkslede. 'En ik hoopte dat dit niet het einde zou zijn. Maar zoals ik in mijn carrière zo vaak heb gedaan, zal ik weer opstaan ​​en deze uitdaging aangaan om een ​​nieuw leven op te bouwen met alle lessen die ik heb geleerd. En hopelijk kan ik de volgende generatie helpen of inspireren. Ik wil mijn familie, teamgenoten, coaches, supporters en iedereen die deel heeft uitgemaakt van deze reis bedanken. Voor altijd dankbaar', besluit de voormalig Ajacied.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.