Sparta Rotterdam legt natuurgras op Het Kasteel, aantal kunstgrasvelden in Eredivisie stijgt alsnog

door Jesse ter Haar 122

Bron Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam legt natuurgras op Het Kasteel, aantal kunstgrasvelden in Eredivisie stijgt alsnog

door Jesse ter Haar 122

Bron Sparta Rotterdam

Laatst geüpdatet

Sparta Rotterdam heeft - zoals aangekondigd - natuurgras gelegd op Het Kasteel, zo brengt de club naar buiten via de eigen website. De club maakt daarmee een einde aan een periode van acht jaar waarin de Rotterdammers op kunstgras speelden. Ondanks de inspanningen van Sparta Rotterdam spelen er dit seizoen meer Eredivisie-clubs op kunstgras dan vorig seizoen.

Vorig seizoen waren het Sparta Rotterdam, SC Cambuur en Heracles Almelo die op kunstmatig gras speelden. Eerstgenoemde club stapt dus over op natuurgras, terwijl Heracles Almelo degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. SC Cambuur is van dat drietal clubs dus nog de enige die op kunstgras speelt, maar daar voegen zich drie promovendi bij.

FC Emmen, FC Volendam en Excelsior promoveerden immers naar de Eredivisie en zij spelen allen op kunstgras. Zodoende stijgt het totale aantal kunstgrasvelden in de Eredivisie met één ten opzichte van de voorgaande jaargang. Het lijkt langzaam maar zeker wel de goede kant op te gaan, want SC Cambuur, FC Emmen en FC Volendam zijn voornemens om de overstap naar natuurgras te maken. Alleen Excelsior lijkt nog geen plannen te hebben.

De uitwedstrijden die Ajax op kunstgras moet spelen, zijn redelijk verspreid over het seizoen. Op 8 oktober gaan Alfred Schreuder en de zijnen op bezoek bij het FC Volendam van Wim Jonk, terwijl FC Emmen - Ajax op 13 november op het programma staat. De andere twee uitwedstrijden tegen 'kunstgrasploegen' vinden pas plaats in 2023. Ajax gaat op 29 januari naar Excelsior, terwijl het op 5 februari tegen SC Cambuur speelt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties