Spaanse media: 'FC Barcelona sluit vertrek De Jong voorlopig uit'

door NielsOpdam 4

Bron Mundo Deportivo, SPORT, Fabrizio Romano

Spaanse media: 'FC Barcelona sluit vertrek De Jong voorlopig uit'

door NielsOpdam 4

Bron Mundo Deportivo, SPORT, Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong mag voorlopig niet vertrekken bij FC Barcelona. Dat melden de Spaanse media Mundo Deportivo en SPORT. Volgens het laatste medium heeft de Nederlandse middenvelder in Spanje zelfs de status 'onaantastbaar' gekregen.

Tijdens de afgelopen zomer leek De Jong naar de uitgang gedrukt te worden door de financiële problemen bij FC Barcelona. De oud-Ajacied liet zich echter niet wegjagen en een half seizoen later is de status van De Jong gedraaid, schrijven de media in Spanje. 'Nu zijn de zaken totaal anders en is de toewijding van de club aan Frenkie totaal... Ze overwegen hem in ieder geval niet te verkopen en ze geloven in hem', schrijft Mundo Deportivo.

'FC Barcelona, ​​​​zowel het sportdeel (Jordi Cruijff en Mateu Alemany) als de kern die de economie van de club controleert, heeft Frenkie de Jong "onaantastbaar" verklaard', schrijft SPORT. Volgens de Spaanse krant wordt De Jong door trainer Xavi Hernández beschouwd als een 'basis- en essentiële speler', zowel voor dit seizoen als voor de nabije toekomst.

'Nog steeds dezelfde situatie als afgelopen zomer'

Afgelopen week werd De Jong in Engeland aan Manchester United gelinkt. Volgens Fabrizio Romano is er ondanks de nieuwe geruchten niets veranderd. 'Het is nog steeds dezelfde situatie als afgelopen zomer. Er zijn geen nieuwe gesprekken, zijn focus ligt vanaf vandaag op Barça. En… ook Chelsea wilde Frenkie, niet alleen Manchester United.'

Check hier de beste wedstips voor woensdag 21 december!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.