Sinkgraven houdt conditie op peil bij sc Heerenveen: 'Insteek om weer naar het buitenland te gaan'

door Brent Tomassen 16

Bron ESPN

Sinkgraven houdt conditie op peil bij sc Heerenveen: 'Insteek om weer naar het buitenland te gaan'

door Brent Tomassen 16

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Daley Sinkgraven houdt zijn conditie momenteel op peil bij zijn oude club sc Heerenveen, maar is voorlopig niet van plan om definitief terug te keren naar Nederland. De oud-Ajacied hoopt na zijn vertrek bij Bayer Leverkusen op een nieuwe aanbieding uit het buitenland.

'Ik ging naar Leverkusen door Peter Bosz', vertelt Sinkgraven voor de camera van ESPN. 'Die werd ontslagen, er kwam een nieuwe trainer en die wilde het systeem veranderen. Ik paste daar niet in in zijn ogen en dan heb je daar niet zoveel over te zeggen', is de uitleg van de linksback over zijn vertrek bij de Duitse club.

Sinkgraven traint voorlopig mee bij de Friese club, maar een terugkeer naar de Eredivisie lijkt op korte termijn uitgesloten. 'Nederland mis je altijd als je in het buitenland zit, zeker je vrienden en familie. Maar de insteek is om weer naar het buitenland te gaan.'

'Mooi dat een oud-speler aanklopt om zijn conditie op peil te houden'

Kees van Wonderen, trainer van sc Heerenveen, weet van de voorkeur van Sinkgraven. Toch staat de deur voor de komst van de verdediger annex middenvelder altijd open. 'Mocht die optie er zijn, zou dat mooi zijn', stelt Van Wonderen. 'Maar het is ook mooi dat een oud-speler aanklopt bij zijn vorige club en dat de mogelijkheid geboden wordt om terug te komen en zijn conditie op peil te houden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.