Sinkgraven vertrekt bij Bayer Leverkusen; contract van oud-Ajacied niet verlengd

door Jesse ter Haar 43

Bron Bayer Leverkusen

Sinkgraven vertrekt bij Bayer Leverkusen; contract van oud-Ajacied niet verlengd

door Jesse ter Haar 43

Bron Bayer Leverkusen

Laatst geüpdatet

Daley Sinkgraven mag zich na het huidige seizoen niet langer speler van Bayer Leverkusen noemen. De oud-Ajacied is sinds 2019 in dienst van de Duitse subtopper, maar vanuit de club is besloten zijn verbintenis niet te verlengen, zo brengt de club naar buiten via onder meer Twitter.

Zodoende komt er na 78 wedstrijden een einde aan het dienstverband van Sinkgraven in Leverkusen. De linkspoot kwam in dat totaal van wedstrijden, verdeeld over vier seizoenen in de Bundesliga, geen enkele keer tot scoren. Wel wist hij zesmaal een medespeler van Bayer Leverkusen in staat te stellen om te scoren.

Tijdens het huidige seizoen kan de voormalig Ajacied maar zelden rekenen op speeltijd. Hij kwam tijdens twaalf Bundesliga-duels in actie, maar verscheen slechts vier keer aan de aftrap. Bayer Leverkusen speelt met een driemansverdediging en hoofdtrainer en oud-voetballer Xabi Alonso geeft de voorkeur aan Mitchel Bakker, eveneens oud-Ajacied, als de linker wingback.

Afscheid Sinkgraven

Zondag speelde de club van Sinkgraven de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en dus stond men stil bij het afscheid van de technisch begaafde linkspoot. Hij stond er niet alleen voor, want ook Andrey Lunev, Ayman Azhil en Callum Hudson-Odoi komen volgend seizoen niet meer uit voor Bayer Leverkusen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.