'Siem de Jong keert terug naar jeugdliefde De Graafschap'

door BadembaBarrie 42

Bron De Telegraaf

'Siem de Jong keert terug naar jeugdliefde De Graafschap'

door BadembaBarrie 42

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Siem de Jong vervolgt zijn voetbalcarrière in Doetinchem. De oud-Ajacied keert terug bij De Graafschap, waar hij tussen 2001 en 2005 al in de jeugd speelde, zo meldt De Telegraaf. De Jong verbindt zich voor één jaar aan de Superboeren, met een optie voor nog een jaar.

De Jong kwam de afgelopen seizoenen uit voor sc Heerenveen. Zijn aflopende contract werd in Friesland echter niet verlengd en dus was hij transfervrij. In Doetinchem pikte men hem zodoende gratis op en dus is De Jong komend in de Keuken Kampioen Divisie te bewonderen.

Met zijn keuze voor De Graafschap stelt De Jong het einde van zijn voetbalcarrière dus nog even uit. Tegen het eind van het afgelopen seizoen gaf hij nog aan niet zeker te zijn wat zijn toekomst zou brengen. Die lijkt dus in ieder geval het komende seizoen in Doetinchem te liggen.

Viermaal kampioen

De Jong zal bij Ajax altijd de held van 15 mei 2011 zijn, toen hij in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente tweemaal scoorde en Ajax zo een 3-1 overwinning en de dertigste landstitel uit de clubgeschiedenis bezorgde. In de drie jaar die volgden won De Jong de titel eveneens met de Amsterdammers.

Na een teleurstellend verlopen avontuur bij Newcastle United keerde De Jong in Nederland op huurbasis terug bij PSV. In dat ene seizoen in Eindhoven wist hij, pijnlijk genoeg, te scoren tijdens het 1-1 gelijke spel met Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Daarna keerde De Jong definitief terug bij Ajax, maar kampioen werd hij in Amsterdam niet meer. Tijdens het seizoen 2018/19 werd De Jong namelijk uitgeleend aan Sydney FC. Na afloop van het voortijdig beëindigde seizoen 2019/20 vertrok De Jong naar Heerenveen. Zodoende blijft de teller op vier landstitels met Ajax staan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.