De Jong twijfelt over voetbaltoekomst: 'Houd alle opties open'

door Bart Veenstra 13

Bron ESPN

De Jong twijfelt over voetbaltoekomst: 'Houd alle opties open'

door Bart Veenstra 13

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Siem de Jong neemt binnenkort een besluit over zijn nabije voetbalkomt. De oud-Ajacied viel woensdagavond namens sc Heerenveen in tijdens de kampioenswedstrijd van Ajax (5-0) en na afloop sprak hij openlijk zijn twijfels uit over zijn plannen voor na dit seizoen.

De Jong was een jaar of tien geleden nog de grote man bij Ajax. In de kampioenswedstrijden die Ajax speelde in 2011, 2012 en 2013 wist hij telkens te scoren. Nu, jaren later, is het de vraag hoe lang de 33-jarige De Jong nog voetballer is. De middenvelder kampte in de afgelopen jaren regelmatig met blessures.

'Ik heb op bepaalde momenten tegenslag gehad met mijn lichaam. Daar kon ik weinig aan doen, maar daar heb ik wel van gebaald', zegt De Jong tegenover ESPN. 'Dat zit me nog steeds wel een beetje achterna. Als ik één keer een klein dingetje heb heb, wordt er gelijk naar me gekeken of ik wel fit ben. Daar hik in aan het eind van mijn carrière een beetje tegen aan.'

De Jong hoopt op mooie uitdaging

Bij sc Heerenveen beschikt De Jong over een aflopend contract en zodoende moet hij na dit seizoen op zoek naar een nieuwe club. 'Ik ga rustig nadenken wat ik ga doen, ik weet het echt nog niet, ik houd alle opties open', aldus de voormalig speler van Ajax.

Met dat laatste antwoord blijkt een einde van zijn voetbalcarrière ook een optie te zijn. 'Dat ligt eraan. Aan wat voor mogelijkheden ik heb. Ik voel me nog wel goed, maar ik wil ook wel gewoon plezier houden en op een bepaald niveau blijven spelen. Dat wordt steeds lastiger, maar ik hoop dat er een mooie uitdaging komt bij een mooie club waar je als team iets moois kunt bereiken. Dat is iets waar ik naar kijk, meer dan naar mijn eigen doelen. Bij De Graafschap? Dat hoorde ik ook voorbij komen ja. Natuurlijk zou dat de cirkel mooi rond maken, maar ik ga er rustig over nadenken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.