Schreuder vindt met Al-Nasr snel een nieuwe club in Midden-Oosten

door Bart Veenstra 30

Bron Voetbal International, Al-Nasr

Schreuder vindt met Al-Nasr snel een nieuwe club in Midden-Oosten

door Bart Veenstra 30

Bron Voetbal International, Al-Nasr

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder heeft een nieuwe club gevonden. De voormalig Ajax-trainer gaat aan de slag bij Al-Nasr SC uit de Verenigde Arabische Emiraten. Om alle verwarring uit de wereld te helpen: dat is niet het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo uit Saudi-Arabië.

Schreuder was tot voor kort nog de trainer van Al-Ain, maar daar werd hij na ruim een half jaar ontslagen. Zijn vertrek bij die club had niets te maken met de resultaten - die waren goed - maar 'wegens een verschil van inzicht'. Volgens Voetbal International kon Schreuder tekenen bij meerdere clubs uit Europa, maar de oefenmeester heeft gekozen voor een langer verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn broer Bart Schreuder is opnieuw zijn assistent.

In het vorige seizoen was Schreuder nog de trainer van Ajax. Daar begon hij uitstekend aan het seizoen, maar al snel werden de resultaten alsmaar minder. Zodoende werd hij vlak na de winterstop - na een gelijkspel in eigen huis tegen FC Volendam - ontslagen. Eerder werkte Schreuder bij clubs als FC Twente, TSG Hoffenheim, Club Brugge en FC Barcelona.

Al-Nasr staat negende in VAE Liga

De nieuwe club van Schreuder staat op dit moment op plaats negen in de VAE Liga. De vorige club van Schreuder, Al Ain, staat op dit moment tweede. De kans dat Al-Nasr aansluiting bij de top zal vinden, lijkt klein. De achterstand op de koploper Al-Wasl en nummer twee Al Ain bedraagt respectievelijk twaalf en tien punten. Frank de Boer staat met Al-Jazira op de achtste plaats.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.