Schöne is nog niet klaar met voetballen en is ook volgend seizoen speler van NEC

door Cristian de Jong 21

Bron NEC Nijmegen

Schöne is nog niet klaar met voetballen en is ook volgend seizoen speler van NEC

door Cristian de Jong 21

Bron NEC Nijmegen

Laatst geüpdatet

Lasse Schöne heeft zijn contract bij NEC verlengd tot medio 2024, zo meldt de club uit Nijmegen woensdagmiddag via de officiële kanalen. De oud-Ajacied is momenteel 36 jaar oud, maar is dus nog niet uitgevoetbald.

Schöne tekende in juni 2021 een contract in Nijmegen. NEC nam de Deen toentertijd over van sc Heerenveen. Schöne speelde dit seizoen tot dusver elke minuut in de Eredivisie en is dus van onschatbare waarde voor zijn ploeg. 'Ik heb in een eerder stadium aangegeven dat mijn keuze onder andere betrekking heeft op mijn fysieke gesteldheid en speelplezier. Ik voel me nog altijd erg fit en dat heeft er mede voor gezorgd dat ik heb besloten om er nog een seizoen aan vast te plakken', geeft Schöne aan.

De oud-Ajacied was al eerder actief bij NEC. Tussen 2008 en 2012 speelde Schöne 107 wedstrijden voor de ploeg uit Nijmegen. Daarin wist hij 24 keer te scoren. In april 2012 tekende Schöne een contract in Amsterdam, waar hij zijn gloriejaren kende.

Schöne bij Ajax

Bij Ajax kwam Schöne tot 201 wedstrijden, waarin hij 49 keer doeltreffend was. Niet alleen was Schöne belangrijk in de Eredivisie, ook was de Deen vaak één van de sterkhouders in Europees verband. Schöne won bij Ajax drie keer de Eredivisie, twee keer de TOTO KNVB Beker en bereikte hij de halve finale van de Champions League. In de zomer van 2019 verliet Schöne de hoofdstad voor een avontuur bij het Italiaanse Genoa.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugverdienen als je minimaal 1 euro inzet op een doelpunt van Marokko. Check hoe snel het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.