Schmidt en Ten Hag oneens: 'Vond ons duidelijk de betere ploeg'

door Jesse ter Haar 59

Bron ESPN

Bron ESPN

Roger Schmidt ziet PSV als de verdiende winnaar van de TOTO KNVB Beker. Volgens collega Erik ten Hag had Ajax aan het langste eind moeten trekken, maar daar kan de Duitser zich niet in vinden.

'Het is voor ons heel speciaal om deze beker te winnen. Ik ben erg trots op mijn team', begint Schmidt tegenover ESPN. 'Ik hou van ze voor wat ze hebben gedaan vandaag. Het was een geweldige prestatie en een geweldig gevecht. We hebben er altijd in geloofd en we verdienden het om deze wedstrijd te winnen. We zijn dus erg blij.'

'Naar mijn mening verdienden wij het duidelijk', haakt hij in op de uitspraken van Ten Hag. 'Wij waren het betere team over de negentig minuten. We speelden op donderdag, moesten vandaag vechten en we kwamen terug na de 0-1. We controleerden de wedstrijd op een goede manier. Uit het niets scoorden zij de 0-1.'

'Na rust hebben we karakter, mentaliteit en kwaliteit getoond', vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. 'We hadden kansen om de wedstrijd te beslissen. Ajax bleef in de wedstrijd. Ze kregen enkele kansen, maar dat is normaal. Al met al vond ik ons duidelijk de betere ploeg.'

Het belang van de TOTO KNVB Beker

Het kampioenschap in de Eredivisie blijft de belangrijkste prijs in het Nederlands voetbal, maar Schmidt is onverminderd blij met de bekerwinst. 'Het is voor mij een erg belangrijke competitie. Je moet alles winnen om de prijs te winnen. Er is maar één team dat alles wint. Ik hou van dit soort wedstrijden, waarin de winnaar naar de volgende ronde gaat en de verliezer eruit ligt. Je speelt altijd tegen winnaars.'