Scherpen vertrekt op huurbasis van Brighton & Hove Albion naar Vitesse

door Jesse ter Haar 42

Bron Vitesse

Scherpen vertrekt op huurbasis van Brighton & Hove Albion naar Vitesse

door Jesse ter Haar 42

Bron Vitesse

Laatst geüpdatet

Kjell Scherpen komt dit seizoen uit voor Vitesse, zo brengt de club naar buiten via de eigen kanalen. De boomlange goalie komt op huurbasis over van Brighton & Hove Albion, waar hij na het huidige seizoen normaal gesproken weer terugkeert.

De inmiddels 22-jarige oud-Ajacied werd ook vorig seizoen verhuurd door zijn eigenlijke club. Brighton, waar hij sinds de zomer van 2021 onder contract staat, liet hem toen naar KV Oostende gaan. In totaal stond hij daar echter maar zeven keer onder de lat en dus zal hij hopen in de Eredivisie weer ritme op te kunnen doen op het allerhoogste niveau. In Arnhem gaat hij de concurrentie aan met Markus Schubert, Jeroen Houwen en oud-Ajacied Daan Reiziger.

Er zit nog maar weinig vaart in de carrière van Scherpen. Op jonge leeftijd maakte hij indruk als eerste keeper van FC Emmen, waarna Ajax zijn kans rook en hem aantrok. Hij stond in totaal twee jaar onder contract in Amsterdam, maar wist nooit een plek onder de lat af te dwingen. Zijn totaal aan wedstrijden in het eerste van Ajax bleef beperkt tot vier. Wel keepte hij in 2021 de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma.

Scherpen reageert op transfer

Bij Vitesse hoopt de keeper zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij heeft het gevoel dat hij daarvoor de juiste keuze heeft gemaakt. 'Ik ken Vitesse als een mooie en gevestigde club in de Eredivisie. Voor mijn gevoel pas ik hier goed; als voetballer, maar ook als mens. Vitesse kent niet de beste seizoenstart, maar we gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk de punten binnen te halen.'

Benjamin Schmedes, technisch directeur van de club uit Arnhem, heeft vertrouwen in de kwaliteiten van Scherpen. 'Kjell is een keeper die er direct kan staan. Hij beschikt, ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd, over de nodige ervaring en heeft ook genoeg wedstrijd- en trainingsritme', zegt de beleidsbepaler over het aantrekken van de voormalig speler van Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.