Scheidsrechtersbaas Collina: 'Zeven, acht, negen minuten blessuretijd zal normaal worden'

door Bart Veenstra 14

Bron De Telegraaf

Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina van de FIFA heeft laten weten dat er op het WK in Qater meer situaties gaan voorkomen met een heel lange blessuretijd. Dat meldt onder meer De Telegraaf dinsdagochtend.

Bij het Nederlands elftal kwamen er in de tweede helft liefst acht minuten bij, wat er uiteindelijk zelfs tien werden. In de blessuretijd wist Davy Klaassen de beslissende 2-0 te maken. Eerder op de dag kwamen er bij het duel tussen Engeland en Iran minimaal 24 minuten extra tijd (verdeeld over beide helften) bij.

Uitleg Collina

'We gaan de blessuretijd heel zorgvuldig berekenen en proberen de verloren tijd in te halen', zegt Collina. 'We willen niet dat er slechts 42 of 43 minuten actief spel in een helft zit, dat is niet acceptabel. De tijd die verloren gaat, moet altijd worden ingehaald. Zeven, acht, negen minuten zal normaal worden.'

In het verleden zijn er vaker discussies geweest over het invoeren van zuivere speeltijd. Zover lijkt het nog niet, al lijkt een stap in de goede richting gezet te zijn. Het Nederlands elftal speelt aankomende vrijdag opnieuw op het WK. Dan is Ecuador - dat het WK met een 2-0 zege op Qatar begon - de tegenstander.