'Sánchez vertrekt bij Tottenham Hotspur; speler op zoek naar nieuwe club'

door Timo Suur 311

Bron Fabrizio Romano

'Sánchez vertrekt bij Tottenham Hotspur; speler op zoek naar nieuwe club'

door Timo Suur 311

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Davinson Sánchez gaat Tottenham Hotspur deze zomer verlaten. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano vrijdagochtend op Twitter. De centrale verdediger maakte in 2017 voor ruim veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Tottenham Hotspur, maar aan dit avontuur komt deze zomer een einde. Hij gaat samen met zijn zaakwaarnemer op zoek naar een nieuwe werkgever.

Dit seizoen kon Sánchez weinig potten breken bij Tottenham Hotspur. Hij mocht de laatste twee wedstrijden in de basis starten bij de ploeg uit Londen, maar moest het de rest van het seizoen voornamelijk doen met een plek op de reservebank. Hij kwam slechts sporadisch in actie vanaf de aftrap. Alleen in de FA Cup mocht hij elke wedstrijd in de basis starten. In de competitie maakte hij in achttien wedstrijden speelminuten en hierin wist hij geen enkele keer te scoren of een assist te geven.

Nu is Sánchez tot de beslissing gekomen om komende zomer op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij speelde zes seizoenen in het shirt van Tottenham Hotspur, maar daar komt vanaf de volgende jaargang verandering in. De voormalig speler van Ajax heeft nog een contract tot medio 2024 en dus zal er hoogstwaarschijnlijk een transfersom overgemaakt moeten worden naar de club uit Londen. Het is niet bekend hoeveel Tottenham Hotspur wil hebben voor de centrale verdediger.

Sánchez kreeg te maken met fluitconcerten aan zijn adres

In april ging Sánchez samen met Tottenham Hotspur met 2-3 onderuit tegen Bournemouth en de verdediger zal vervelend terugkijken op deze dag. Hij mocht in de eerste helft al invallen, maar in het tweede bedrijf werd hij alweer eruit gewisseld. Bij deze wissel werd hij uitgefloten door zijn eigen aanhang. Hugo Lloris, doelman en aanvoerder van Tottenham Hotspur, sprak na afloop van deze wedstrijd hierover. 'Het begon al veel eerder. Ze waren al aan het fluiten toen hij het veld op kwam. Zoiets heb ik in mijn hele loopbaan nog nooit meegemaakt. Hij vecht al jaren voor de Spurs. Het is heel triest en ik heb erg met hem te doen. Het is niet alleen een fijne teamgenoot, maar ook een goede vriend van mij.'

Poll: Moet Ajax proberen om Davinson Sánchez terug te halen naar Amsterdam?
0%
0%

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.