Real Madrid wint veertiende Champions League na overwinning op Liverpool

door Brent Tomassen 1097

Real Madrid heeft zaterdagavond ten koste van Liverpool de UEFA Champions League gewonnen. In een finale, die later begon door een grote drukte buiten het stadion, waren de Engelsen lang de dominante ploeg, maar sloeg Vinicius Jr. na rust toe uit een counter.

De wedstrijd werd vooraf al ontsierd en begon ruim een half uur later, doordat Liverpoolsupporters zonder kaartje het stadion probeerden binnen te dringen en supporters met een kaartje hardhandig werden tegengehouden door de Franse politie met behulp van traangas. Veel fans keerden hierop teleurgesteld terug naar hun accommodatie.

Liverpool domineerde, toen de wedstrijd eindelijk op gang werd gefloten, de eerste helft en kreeg kansen via Mohamed Salah en Sadio Mané, maar beide aanvallers stuitten op een uitstekend keepende Thibaut Courtois. Vlak voor het rustsignaal leek Karim Benzema de Madrilenen of voorsprong te brengen na een scrimmage, maar de assistent-scheidsrechter en de VAR oordeelden dat de Fransman buitenspel stond. Zodoende bleef het na 45 minuten 0-0.

Na een klein kwartier in het tweede bedrijf scoorde Real wel een terechte goal. Vinicius Jr. was het eindstation van een messcherpe counter. Acht minuten voor tijd kreeg Salah de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar 1-op-1 met Courtois wist de Belg te redden. Zo liep de wedstrijd op zijn einde en won de ploeg van Carlo Ancelotti voor de veertiende keer de Cup met de Grote Oren.

Ajax naar pot 1

Door de overwinning van Real Madrid komt Ajax bij de loting voor de UEFA Champions League 2022/23 terecht in pot 1 met onder andere de Madrilenen, Manchester City en Bayern München. Liverpool zal tijdens de loting genoegen moeten nemen met een plek in pot 2.

Opstelling Liverpool:

Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson; Henderson (77' Keïta), Fabinho, Thiago (77' Firmino); Salah, Mané, Diáz (65' Jota).

Opstelling Real Madrid:

Courtois; Carvajal, Militão, Alaba, Mendy; Valverde (85' Camavinga), Casemiro, Kroos, Modrić (90' Ceballos); Benzema, Vinicius Jr (90+2 Rodrygo).

0-1 Vinicius Jr. (59')

Als Real Madrid de Champions League wint zaterdagavond, dan komt Ajax in pot 1 terecht tijdens de loting van het volgende seizoen van het miljardenbal. Als Liverpool er met de prijs vandoor gaat, dan komen de Amsterdammers in pot 2 terecht.

Wedden op de finale:

Denk je dat Real Madrid zaterdag de Champions League wint in de reguliere speeltijd? Zet in en krijg 3.25 keer je inzet terug!

Wil jij als nieuwe speler vijftig euro aan free bets winnen? Zet een euro in op een Champions League-finale met één doelpunt!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.