Ajax stijgt twee plekken op lijst van meest waardevolle clubs uit Europa

door Jesse ter Haar 56

Bron Football Benchmark

Ajax stijgt twee plekken op lijst van meest waardevolle clubs uit Europa

door Jesse ter Haar 56

Bron Football Benchmark

Laatst geüpdatet

Ajax is tijdens het afgelopen jaar twee plekken gestegen op de ranglijst van de meest waardevolle clubs uit Europa. Jaarlijks maakt Football Benchmark de balans op en ditmaal pakte dat positief uit voor de Amsterdamse club. Ajax betrad officieel de top twintig van de lijst, die bestaat uit in totaal 32 clubs.

De lijst van vorig jaar viel nog negatief uit voor de voetbalclubs. Mede vanwege de coronacrisis daalde de bedrijfswaarde van alle clubs. Zo ging ook Ajax mee in de malaise, maar de club herstelt zich knap. Waar het vorig jaar nog op 21ste plek eindigde, heeft het nu de negentiende plek in handen. Ajax' bedrijfswaarde? 473 miljoen euro.

Het betekent een stijging van dertien procent ten opzichte van de lijst van 2021. Zoals benoemd heeft dit dus alles te maken met het verdwijnen van de coronamaatregelen uit het Europese voetbal, terwijl ook de Europese prestaties van Ajax grotendeels overtuigend te noemen waren. De Champions League-groepsfase werd foutloos doorlopen. Voor komend Champions League-seizoen maken de Amsterdammers een serieuze kans op een plek in pot 1.

De meest waardevolle club van Europa is nog altijd Real Madrid. De Spanjaarden gaan voor het vierde jaar op rij aan kop. Des te knapper: ook dit jaar maakte Real Madrid weer een groei van bijna tien procent door. Manchester United, de club waar Erik ten Hag komend seizoen aan het roer staat als oefenmeester, is de naaste belager van Real Madrid.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties