PSV kiest voor veiligheid en halveert per direct capaciteit uitvak

door Bart Veenstra 85

Bron PSV.nl

PSV kiest voor veiligheid en halveert per direct capaciteit uitvak

door Bart Veenstra 85

Bron PSV.nl

Laatst geüpdatet

PSV heeft besloten om per direct de capaciteit van het uitvak te halveren. Dat meldt de Eindhovense club dinsdagmiddag via de officiële kanalen. Het betreft een uitkomst van een onderzoek naar de constructie van het bezoekerssegment dat is gesitueerd in de noordwesthoek van het Philips Stadion.

PSV laat weten dat de aanleiding ligt bij NEC, waar in oktober 2021 het uitvak deels instortte. Daarna zijn in alle stadions constructiemetingen doorgevoerd. Gebleken is dat de constructiebelastingen in vakken waar supporters 'simultaan ritmisch springen' potentieel hoger kan worden dan werd voorzien tijdens de oorspronkelijke bouw.

De Eindhovenaren hebben een onafhankelijke partij en BAM uitgebreid onderzoek laten verrichten. Hieruit kwam naar voren dat in de toekomst het uitvak - zonder aanpassingen - het enige vak is dat potentieel beschadigd zou kunnen worden. 'Daarom gaan we in het uitvak extra aanpassingen doen, want we willen vanzelfsprekend alles uitsluiten', zegt stadiondirecteur Sjors van den Boogaart.

PSV en Philips Stadion kiezen voor een tijdelijke oplossing

'We kiezen per direct voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een capaciteitsbeperking, een versteviging en werken ondertussen verder aan een permanente oplossing', gaat Van den Boogaart verder. 'Sevilla komt donderdag met een beperkt aantal fans naar Eindhoven waardoor er geen probleem ontstaat, aangezien het binnen de aangepaste capaciteit past. Voor de wedstrijd tegen FC Twente kunnen we helaas niet alle gasten uit Enschede huisvesten.’ PSV heeft competitiepartners KNVB en UEFA en de gemeente Eindhoven ingelicht over de ontstane situatie. De Eindhovenaren laten weten dat zij begrijp hebben voor de gemaakte keuzes.

PSV en Ajax treffen elkaar dit seizoen op 23 april in het Philips Stadion. Vooralsnog lijkt het er dus op dat Ajax met minder supporters zal moeten afreizen naar Eindhoven. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen al twee keer. Beide keren wist PSV te winnen: 3-5 in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en 1-2 in de Eredivisie. Zie hier het resterende programma van beide titelkandidaten.

Denk jij dat Ajax donderdagavond binnen 90 minuten wint van Union Berlin? Zet dan in en ontvang 3,30 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.