Portugal wint, gaat naar het WK en duwt Nederland richting pot 2

door Jesse ter Haar 9

Bron AS

Portugal wint, gaat naar het WK en duwt Nederland richting pot 2

door Jesse ter Haar 9

Bron AS

Laatst geüpdatet

Portugal heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het WK voetbal in Qatar. In tegenstelling tot Italië wonnen de Portugezen wel van Noord-Macedonië en dat leverde hen het felbegeerde ticket op. Tegelijkertijd duwde het Nederland daarmee richting pot 2.

Door de overwinning van Noord-Macedonië op Italië was er nog even hoop voor het Nederlands elftal. Als het land ook tegen Portugal had weten te stunten, dan kon Nederland nog richting pot 1. Zo ver kwam het niet, want Portugal won door twee goals van Bruno Fernandes met 2-0.

Portugal was niet het enige land dat dinsdag nog kwalificatie af moest dwingen. Ook de ontmoeting tussen Polen en Zweden stond op het programma. Robert Lewandowski kroonde zich tot de belangrijke man door net na rust een strafschop te verzilveren. Piotr Zielinski voegde er later in de tweede helft nog een doelpunt aan toe en dus bemachtigde ook Polen een ticket voor het WK.

De WK-loting

De loting voor het eindtoernooi vindt vrijdag plaats. Vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd gaan de balletjes aan het rollen. Het is daarbij van belang om te weten dat nog niet alle deelnemers bekend zijn. Er moeten immers nog drie WK-tickets vergeven worden. De landen die er in juni nog bij komen, komen in pot 4 terecht tijdens de loting.

In pot 1 zijn Qatar, België, Brazilië, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal terug te vinden. Omdat Nederland in pot 2 terechtkomt, weet het zeker dat het één van die landen treft. Het volledige en definitieve overzicht van de potten wordt door de FIFA op donderdag naar buiten gebracht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.