Piqué verklapt voetbalpensioen van Bojan: speler neemt donderdag afscheid in Camp Nou

door Bart Veenstra 41

Bron Voetbal International

Piqué verklapt voetbalpensioen van Bojan: speler neemt donderdag afscheid in Camp Nou

door Bart Veenstra 41

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Mesut Özil is niet de enige die deze week zijn afscheid aankondigt als profvoetballer. Gerard Piqué verklapte namelijk via een livestream dat oud-Ajacied Bojan Krkic gaat stoppen met voetballen en donderdag zijn afscheid neemt in Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Dit alles meldt Voetbal International.

Piqué, die eerder dit seizoen al zijn kicksen aan de wilgen hing, is steeds vaker te zien in praatprogramma's en podcasts. Deze week was hij op het internet te zien en in een livestream van de Kings League viel de naam van Bojan. Piqué verklapte dat Bojan met voetbalpensioen gaat en dat hij donderdag afscheid neemt in Camp Nou.

Kampioen met Ajax

Bojan begon zijn loopbaan als veelbelovend talent van FC Barcelona, maar een échte doorbraak bleef uit. Zodoende werd hij verkocht aan AS Roma, dat hem later nog verhuurde aan AC Milan. Vervolgens kocht Barça hem terug om hem vervolgens aan Ajax te verhuren. Met de Amsterdamse club werd hij landskampioen en speelde hij bovendien nog tegen FC Barcelona in de Champions League.

Een langer verblijf voor Bojan bij Ajax zat er uiteindelijk niet in. Later zou de Spaanse aanvaller nog spelen voor Stoke City, FSV Mainz 05, Deportivo Alavés, Impact de Montréal en uiteindelijk Vissel Kobe. Bij laatstgenoemde club speelde hij nog samen met Andrés Iniesta.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.