Overmars na plaatsing voor Champions League: 'Hier heb ik van gedroomd, maar dit had ik zeker niet verwacht'

door Justin Fokkens 99

Bron Gazet van Antwerp

Overmars na plaatsing voor Champions League: 'Hier heb ik van gedroomd, maar dit had ik zeker niet verwacht'

door Justin Fokkens 99

Bron Gazet van Antwerp

Laatst geüpdatet

Royal Antwerp FC plaatste zich woensdagavond voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Een 1-2 uitzege bij AEK Athene was na de 1-0 thuisoverwinning van een week eerder voldoende om de Griekse opponent uit te schakelen. Technisch directeur van Antwerp, oud-Ajacied Marc Overmars, is erg blij met de prestatie van de Belgische club, zo vertelt hij in gesprek met het Gazet van Antwerp.

De voormalig technisch directeur van de Amsterdammers kan het succes nog niet helemaal geloven. Vorig seizoen wist de huidig Belgisch kampioen zich namelijk niet eens te plaatsen voor een Europees hoofdtoernooi, nadat het in de laatste voorronde van de Conference League strandde. 'Het besef is er nog niet helemaal. Champions League op de Bosuil… Dit is toch wel mooi voor Antwerp en België. Hier heb ik van gedroomd, maar dit had ik zeker niet verwacht.'

Vervolgens krijgt Overmars de vraag voorgeschoteld of de Champions League-plaatsing nog gevolgen heeft voor de transfermarkt. 'We kijken verder, al gaan we alleen toeslaan als we ons daadwerkelijk kunnen versterken. We gaan geen spelers halen waar we niet van overtuigd zijn. We hadden niet verwacht dat Ávila (vertrok naar Ajax, red.) ons al zou verlaten. Tegelijk moet Antwerp ook naar de inkomsten kijken. We hebben de uitgaande transfers nodig om de boel weer gezond te krijgen.'

Hoge verwachtingen op de Bosuil

Donderdagavond gaat Antwerp in de koker voor de loting van de Champions League. Overmars geeft aan niet op een specifieke tegenstander te hopen, maar tempert tegelijkertijd de verwachtingen. 'Ik heb totaal geen voorkeur wat de tegenstanders betreft. Het wordt in de competitie een moeilijk jaar, dat kan ik je alvast zeggen. Als we stappen vooruit willen zetten, dan moet het stadion afgewerkt worden, anders gaat dat niet. Maar nogmaals: de verwachtingen liggen op dit moment misschien iets te hoog', zo besluit de oud-Ajacied.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.