Oud-Ajacied Stam vanaf volgend seizoen nieuwe trainer DOS Kampen

door Bart Veenstra 29

Bron DOS Kampen

Oud-Ajacied Stam vanaf volgend seizoen nieuwe trainer DOS Kampen

door Bart Veenstra 29

Bron DOS Kampen

Voormalig Ajacied Jaap Stam gaat aan de slag als trainer van DOS Kampen. Dat meldt de club uit Overijssel op zijn eigen website. Stam speelde tussen 1988 en 1992 in de jeugdopleiding van DOS Kampen. 'DOS is de enige amateurvereniging waar ik "ja" tegen zeg', zegt Stam, die voor één seizoen tekende en vanaf de komende zomer aan de slag gaat.

Stam kwam in zijn carrière uit voor grote clubs als PSV, Manchester United, SS Lazio, AC Milan en Ajax. Na zijn spelerscarrière was hij onder meer coach van Ajax (als assistent), Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en FC Cincinatti. Nu gaat hij dus aan de slag bij DOS Kampen. Die club komt uit in de Zaterdag Tweede Klasse H in district Oost. DOS Kampen staat nu op de zesde plaats.

Stam blijft werkzaam bij Viaplay en BBC

Op dit moment is Stam analist bij Viaplay en de BBC en dat blijft hij doen tijdens zijn werkzaamheden bij DOS Kampen. 'We hebben tijdens de onderhandelingen goede afspraken gemaakt en zijn tot de conclusie gekomen dat het goed te combineren is', vertelt Stam. 'Ik vind het fantastisch om terug te keren. Afgelopen jaar heb ik op de achtergrond al geholpen met het opzetten van de jeugdopleiding en toen kwam het verzoek of ik een grotere rol wilde bekleden als hoofdtrainer.'

Na zijn vertrek bij FC Cincinatti in september 2021 was Stam clubloos. Nu kijkt hij ernaar uit om aan de slag te gaan bij de club waar het voor hem allemaal begon om daar een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de jeugd en het eerste elftal. 'Dat is ook de reden dat ik deze uitdaging aanga. DOS is de enige amateurvereniging waar ik "ja" tegen zeg.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.