'Oud-Ajacied Roy houdt zich niet aan taakstraf en moet de cel in'

door NielsOpdam 192

Bron VoetbalPrimeur

'Oud-Ajacied Roy houdt zich niet aan taakstraf en moet de cel in'

door NielsOpdam 192

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Bryan Roy moet veertig dagen de gevangenis in. Roy kreeg vorig jaar een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van één maand, nadat hij minister-president Mark Rutte had bedreigd. De oud-profvoetballer heeft zich echter niet aan de taakstraf gehouden en zit momenteel vast.

Vorig jaar schreef Roy op Twitter dat hij Rutte een 'headshot' zou geven. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van tachtig uur. Roy schreef direct dat Rutte 'die hele taakstraf in zijn naad kan douwen'. Uiteindelijk heeft de oud-Ajacied 'zich niet aan de taakstraf gehouden. Die is nu omgezet in veertig dagen cel', meldt VoetbalPrimeur.

In september 2021 kreeg Roy een voorwaardelijke celstraf van één maand na het bedreigen van premier Rutte. Een onvoorwaardelijke celstraf werd destijds ook overwogen, maar dat vond de rechter uiteindelijk te zwaar.

Roy speelde 126 wedstrijden voor Ajax 

In zijn voetballoopbaan speelde Roy voor Ajax, Foggia, Nottingham Forest, Hertha BSC, NAC Breda en Workington. Het shirt van Ajax droeg de buitenspeler 126 keer. Hij scoorde zeventien doelpunten in Amsterdamse dienst. Daarnaast speelde hij 32 interlands voor het Nederlands elftal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties