Oranje O18 met Ajax-debutanten nipt onderuit in oefenduel met Frankrijk

door BadembaBarrie 2

Het Nederlands Elftal Onder 18 jaar heeft een nipte oefennederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. In Freiburg eindigde het duel in 1-2 voor de Fransen. Bij Oranje maakten Jaydon Banel en Julian Brandes hun debuut.

Frankrijk kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Mouhamadou Diarra zette zijn naam na 24 minuten op het scorebord. Wouter Goes wist de stand ruim vijf minuten voor rust gelijk te trekken, alvorens Derek Mazousacko kort na de onderbreking de eindstand op 1-2 bepaalde.

Bij Oranje was er vanuit Ajax' perspectief ook goed nieuws. Ajacieden Tristan Gooijer en Prince Aning stonden beiden namelijk in de basis en laatstgenoemde maakte zelfs de negentig minuten vol. In de tweede helft mochten Banel en Brandes, die er op het laatste moment nog bijgehaald werd, tevens hun debuut maken in de O18.

FT | Nederland O18 - Frankrijk O18 (1-2)