'Noppert verkozen tot eerste doelman Oranje'

door Justin Fokkens 35

Bron De Telegraaf

'Noppert verkozen tot eerste doelman Oranje'

door Justin Fokkens 35

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Het lijkt er sterk op dat Andries Noppert is uitverkozen tot eerste doelman van het Nederlands elftal. Daarmee zou de keeper van sc Heerenveen maandag het doel van Oranje gaan verdedigen tijdens de eerste wedstrijd op dit WK tegen Senegal, zo meldt De Telegraaf.

Op basis van de afsluitende training voor de eerste groepswedstrijd van het WK in Qatar zou duidelijk zijn geworden dat Louis van Gaal voor Noppert heeft gekozen. Dit zou voor de doelman tegelijkertijd zijn debuut in het Nederlands elftal betekenen.

Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Senegal wilde de bondscoach van Oranje echter niet bevestigen dat de oud-doelman van Go Ahead Eagles zijn eerste keuze is. 'Ik weet al wie er gaat keepen, maar dat ga ik nog niet vertellen. Ik geef nooit de opstelling prijs. Ik ben redelijk overtuigd van mijn keuze, dus het was geen moeilijk besluit. Het zou slecht zijn als dit anders was.'

Teleurstelling

Een mogelijke keuze voor Noppert zou teleurstellend nieuws betekenen voor Remko Pasveer. De doelman van Ajax mocht in de afsluitende wedstrijden van de Nations League tegen Polen en België het doel van Oranje verdedigen, maar lijkt zijn WK-debuut vooralsnog te moeten uitstellen. Naast Noppert en Pasveer complementeert Justin Bijlow de keepersgilde van dit WK.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Senegal wint. Check snel hoe het werkt!

Sportbookies heeft de beste WK wedtips op een rijtje gezet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.