Nederland loopt uit op Portugal in strijd om twee directe Champions League-tickets

door Bart Veenstra 74

Bron NU.nl

Nederland loopt uit op Portugal in strijd om twee directe Champions League-tickets

door Bart Veenstra 74

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Nederland heeft opnieuw goede zaken gedaan met het oog op de UEFA-coëfficiëntenranglijst voor volgend seizoen. In de strijd om twee directe Champions League-tickets is Nederland uitgelopen op Portugal. Bovendien zijn de Portugezen Europees uitgespeeld.

Feyenoord won donderdagavond met 1-3 bij Slavia Praag en dat levert Nederland twee punten op. Bovendien krijgt Nederland er een bonuspunt bij voor het bereiken van de halve finales van de Conference League, zo beschrijft NU.nl. Het aantal punten wordt gedeeld door vijf (naar het aantal Nederlandse clubs dat dit seizoen deelnam aan Europees voetbal) en dat zorgt voor 0,6 punten. PSV werd uitgeschakeld door Leicester City, waardoor Feyenoord de laatst overgebleven Nederlandse club is in Europa.

Portugal pakte in de afgelopen dagen slechts 0,167 punten en is bovendien Europees uitgeschakeld. Benfica werd uitgeschakeld door Liverpool in de Champions League, terwijl Rangers FC SC Braga uitschakelde in de Conference League. Voor de actuele stand van de periode 2018 - 2023 kijk hier.

Grote kans op twee directe Champions League-tickets

Op de coëfficiëntenranglijst van dit seizoen staat Nederland nog ver achter op Portugal, maar richting volgend seizoen - wanneer het voor Nederland dramatisch verlopen Europese seizoen 2017/18 vervalt - staat Nederland er uitstekend voor op plek zes. De coëfficiëntenranglijst wordt bepaald op prestaties van de afgelopen vijf seizoenen. Mocht Nederland aan het eind van het seizoen 2022/23 nog steeds op de zesde plaats staan, zal Nederland in het seizoen 2024/25 voor het eerst in jaren weer twee clubs direct de Champions League in mogen sturen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties