Musampa aan de slag bij Jong Oranje als assistent-trainer van Van de Looi

door Jesse ter Haar 15

Bron OnsOranje

Musampa aan de slag bij Jong Oranje als assistent-trainer van Van de Looi

door Jesse ter Haar 15

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Kiki Musampa is de nieuwe assistent-trainer van Jong Oranje, zo schrijft OnsOranje maandagmiddag. Hij volgt hiermee Stijn Schaars op en gaat aan de slag als rechterhand van hoofdtrainer Erwin van de Looi. Ondertussen blijft hij ook aan als hoofdtrainer van Jong FC Volendam.

De oud-Ajacied zal in ieder geval tot en met het EK van 2023 actief zijn in de technische staf van Jong Oranje, waar hij met de op papier grootste talenten - die nog niet de stap naar het grote Oranje hebben gezet - van Nederland komt te werken. De staf van Van de Looi wordt verder nog aangevuld door Marcel Groninger en keeperstrainer Sierd van der Berg.

Volgende maand begint de termijn van Musampa bij de KNVB. De eerste oefenwedstrijden richting het genoemde EK vinden dan plaats en daaraan moet Musampa dus een bijdrage gaan leveren. In juni dit jaar verzekerde Jong Oranje zich al van deelname aan het eindtoernooi. Op 23 september speelt Jong Oranje tegen België, terwijl Roemenië vier dagen later de tegenstander is.

De oud-voetballer kent een rijk verleden bij Ajax. In de jaren negentig was hij actief bij de Amsterdamse club, waarmee hij in 1995 de Champions League wist te winnen. Later in zijn carrière speelde hij voor clubs als Atlético Madrid, Manchester City en Málaga. Zijn debuut voor het Nederlands elftal zou hij echter nooit maken.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.