Moyes: 'Kudus gaat de komende jaren een belangrijke speler voor dit team worden'

door Roemer Smid 61

Bron BBC

Moyes: 'Kudus gaat de komende jaren een belangrijke speler voor dit team worden'

door Roemer Smid 61

Bron BBC

West Ham United-trainer David Moyes denkt dat Mohammed Kudus een grootse toekomst in het verschiet heeft, zo vertelt de manager bij de BBC. Kudus scoorde afgelopen weekend zijn eerste Premier League-goal voor West Ham en Moyes was na afloop lovend over de sierlijke ex-Ajacied.

Afgelopen zomer maakte Kudus voor meer dan veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar West Ham. Hij moet het tot nu toe doen met korte invalbeurten in de Premier League, pas 5 dit seizoen. Maar de Ghanees wist afgelopen zondag in de laatste minuut zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Met een harde uithaal van buiten de zestien meter bepaalde Kudus de eindstand van de wedstrijd tegen Newcastle United, 2-2.

Na afloop was Moyes lovend en legde hij uit waarom Kudus niet elke week in de basis start. 'Het team behaalt goede resultaten, dus we brengen hem voorlopig rustig. De komende jaren zal hij een belangrijke speler voor dit team worden. Ik ben erg tevreden met zijn invalbeurt. We hebben de afgelopen weken wel eens wissels ingebracht die hun stempel niet op de wedstrijd konden drukken, maar Mo is erin geslaagd om meteen impact te hebben.'

Kudus heeft geduld

Kudus is zelf ook geduldig en weet dat zijn kansen echt wel zullen komen. 'Ik voel dat er nog heel veel in het vat zit. De staf doet er hier alles aan om me thuis te laten voelen en van mij een betere speler te maken, daar verdienen ze de credits voor', aldus de middenvelder annex aanvaller. 'De club voelt nu al als een familie voor me. Ik ben heel blij dat ik belangrijk ben geweest voor het team en dat ik mijn eerste doelpunt heb gemaakt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.