Moisander degradeert met Werder Bremen uit de Bundesliga

door NielsOpdam 30

Oud-Ajacied Niklas Moisander is met zijn club Werder Bremen gedegradeerd uit de Duitse Bundesliga. De Fin verloor zaterdagmiddag met 2-4 van Borussia Mönchengladbach. Tegelijkertijd won 1. FC Köln van Schalke 04, waardoor Werder Bremen direct is gedegradeerd.

Moisander speelde de hele wedstrijd mee bij Werder. Zijn club stond al na drie minuten achter en na 67 minuten stond het 0-4 voor de bezoekers. In de slotfase schoot Werder Bremen nog twee doelpunten binnen. Tegelijkertijd stonden Schalke 04 en 1. FC Köln nog 0-0. Dat zou betekenen dat de ploeg uit Keulen direct zou degraderen en Werder Bremen de play-offs in zou gaan.

Echter ging het daar in de slotfase mis voor Moisander en zijn teamgenoten. Sebastiaan Bornauw scoorde na 86 minuten de 1-0 voor 1. FC Köln. Dat betekende directe degradatie voor Werder Bremen en play-off voetbal voor 1. FC Köln. Sinds het seizoen 1981-1982 speelde Werder Bremen in de Bundesliga.