Messi sleept zevende Ballon d'Or in de wacht, Lewandowski runner-up

door Jesse ter Haar 67

Bron France Football

Messi sleept zevende Ballon d'Or in de wacht, Lewandowski runner-up

door Jesse ter Haar 67

Bron France Football

Laatst geüpdatet

Lionel Messi heeft maandag zijn zevende Ballon d'Or in de wacht gesleept, zo maakt France Football - de organisator van de verkiezing - bekend. De Argentijn troeft daarmee Robert Lewandowski, die tweede werd.

Het betreft de verkiezing voor de beste voetballer van het kalenderjaar. Messi werd vorig seizoen de topscorer van La Liga en tijdens de zomer wist hij voor het eerst een prijs met zijn land in de wacht te slepen. Messi en de zijnen wisten beslag te leggen op de Copa América.

De wereldtopper had te maken met serieuze concurrentie. Zo was Lewandowski één van de favorieten om de Gouden Bal te winnen, maar hij moest het doen met een tweede plek. Jorginho, de Italiaanse middenvelder die het EK én de Champions League won, completeert de top drie.

Verder werd ook de Ballon d'Or Féminin - dezelfde onderscheiding voor de vrouwen - uitgereikt. Nederlanders Vivianne Miedema en Lieke Martens deden mee in de top, maar moesten het doen met respectievelijk de vierde en vijfde plek. Alèxia Putellas, speelster van FC Barcelona, ging er met de prijs vandoor.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties