Gravenberch eindigt als achtste in de strijd om de Trophée Kopa

door Jesse ter Haar 33

Bron France Football

Gravenberch eindigt als achtste in de strijd om de Trophée Kopa

door Jesse ter Haar 33

Bron France Football

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch is als achtste geëindigd in de strijd om de Trophée Kopa, zo brengt France Football naar buiten. Het betreft de prijs voor de best presterende voetballer onder de 21 jaar.

De Ajacied werd tussen de elite van de talenten uit het Europese voetbal geplaatst. Pedri, de middenvelder van FC Barcelona, ging met de prijs aan de haal, maar Gravenberch kreeg met een plek in de top tien toch een uiterst eervolle plek toegewezen.

Het zijn Jude Bellingham (Borussia Dortmund) en Jamal Musiala (Bayern München) die de top drie completeren. Pedri en Bellingham zijn steevast basisspeler bij hun clubs, maar dat geldt voor Musiala nog niet. De aanvallende middenvelder moet het nog met invalbeurten doen in Duitsland.

Gravenberch kan in Amsterdam wel op een vaste plek in de basiself rekenen. Hij speelde dit seizoen al twintig wedstrijden voor Ajax, waarvan veertien in de Eredivisie en vijf in de Champions League. Het overige duel speelde hij in de Johan Cruijff Schaal. In zijn totaal van twintig duels kwam hij tot één goal en één assist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties