Messi over kwartfinale tegen Nederland: 'Er staat ons een moeilijke strijd te wachten'

door Wessel Kroon 55

Messi over kwartfinale tegen Nederland: 'Er staat ons een moeilijke strijd te wachten'

door Wessel Kroon 55

Laatst geüpdatet

Lionel Messi kijkt uit naar de kwartfinale van het WK in Qatar tussen Nederland en Argentinië. De Argentijnse superster plaatste zich zaterdagavond met zijn land door een overwinning op Australië voor de kwartfinale. Messi verwacht dan een zware wedstrijd tegen het Nederlands elftal.

'Er staat ons een moeilijke strijd met Nederland te wachten', zei Messi na afloop van het met 2-1 gewonnen duel tegen Australië. 'Ze spelen erg goed. Ze hebben geweldige spelers en een fantastische coach. Het zal hard werken voor ons worden', vervolgde Messi. 'Voor ons is dit toernooi vanaf de start moeilijk geweest en zeker in dit stadium zal het alleen nog maar zwaarder worden.'

Bondscoach Scaloni bewonderde Van Gaal als speler

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni gaf na de wedstrijd aan dat hij als speler al bewondering had voor Louis van Gaal. 'Ik speelde bij Deportivo La Coruña toen hij de coach van FC Barcelona was en hij was toen al een toonaangevende man. Ik ben trots om het tegen hem op te nemen, want iedereen weet wat hij heeft betekend voor het voetbal', aldus de 44-jarige trainer van Argentinië.

De voormalig verdediger speelde in het elftal van Deportivo La Coruña dat in 2000 verrassend kampioen van Spanje werd. Het FC Barcelona van Van Gaal werd afgetroefd en op 5 punten afstand gehouden.

'Geweldige wedstrijd tussen twee historische landen'

Scaloni hoopt in Qatar Van Gaal opnieuw te kunnen verslaan, maar nu als trainer. 'Het elftal is niet zo briljant als voorgaande teams van Oranje, maar het is erg duidelijk wat ze aan het doen zijn. Het wordt een geweldige wedstrijd tussen twee historische landen. Eén moet het toernooi verlaten, maar wij hopen door te gaan.'

Scaloni beëindigde in 2015 zijn carrière als speler en volgde in 2018 Jorge Sampaoli op als bondscoach van Argentinië. Hij won met Argentinië eerder al de Copa América.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.