Mazraoui dolgelukkig na groepswinst: 'Ik zeg je, wij worden wereldkampioen'

door Cristian de Jong 49

Bron Algemeen Dagblad

Mazraoui dolgelukkig na groepswinst: 'Ik zeg je, wij worden wereldkampioen'

door Cristian de Jong 49

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Noussair Mazraoui is dolblij met het halen van de knock-outfase van het WK in Qatar. De international van Marokko heeft vertrouwen in zijn ploeg en straalt dat ook uit. Marokko eindigde donderdag als eerste in hun poule. Daarmee liet het Kroatië en België achter zich.

Mazraoui is trots wat hij met zijn land heeft bereikt. 'Mijn vrienden in Alphen aan den Rijn zullen dit zeker vieren', valt te lezen in het Algemeen Dagblad. De oud-Ajacied beseft wat hij met zijn ploeg heeft bereikt. 'Dit is iets heel groots voor Marokko, de mensen worden gek. In de stadions al.' Mazraoui kan daarom ook niet wachten op de achtste finale. 'Dan zullen er nog meer naar Qatar komen, alleen kunnen er helaas niet meer mensen in de stadions.'

Mazraoui weet tegelijkertijd dat het toernooi niet zomaar geslaagd is. De rechtsback durft te dromen. 'Ik zeg je, wij worden wereldkampioen', zegt de trotse Mazraoui. De speler van Bayern München straalt van het zelfvertrouwen. 'Je mag groot durven dromen toch? En als ik het uitspreek, geloof ik er ook in, want als je niet in je eigen woorden gelooft, wie dan wel?

'Voelt als dat seizoen dat wij met Ajax in de Champions League hadden'

De international van Marokko vergelijkt deze groepswinst met een ander bijzonder moment in zijn carrière. 'Dit voelt als dat seizoen dat wij met Ajax in de Champions League hadden, toen we veel grote clubs versloegen en waarin we de halve finale haalden. Er sluipt dan iets in een ploeg en dat is nu ook zo', aldus Mazraoui, die altijd in zichzelf is blijven geloven. 'Voor het WK begon, zei ik al dat wij een poule met België en Kroatië zouden overleven. Als je overeind blijft tegen die landen, waarom zou je dan bang zijn voor andere landen. Alle tegenstanders die nu komen zijn heel erg sterk. Maar Marokko ook.'

Plaatst Oranje zich voor de kwartfinale van het WK door de Verenigde Staten te verslaan? Zet in op een overwinning van het Nederlands elftal en verdien 1,95 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.