Matusiwa vertrekt van Stade Reims naar Stade Rennes

door Jesse ter Haar 7

Bron Stade Rennes

Matusiwa vertrekt van Stade Reims naar Stade Rennes

door Jesse ter Haar 7

Bron Stade Rennes

Laatst geüpdatet

Azor Matusiwa is van Stade Reims overgestapt naar Stade Rennes, zo brengt laatstgenoemde club naar buiten via de eigen website. De oud-Ajacied tekende een contract dat hem tot medio 2028 aan de huidige nummer tien uit de Ligue 1 verbindt.

De voormalig speler van Ajax wordt omschreven als een 'onvermoeibare en complete middenvelder' en wordt welkom geheten op de officiële kanalen van Stade Rennes. Hij maakt de binnenlandse overstap na 78 gespeelde wedstrijden voor Stade Reims. Hij was als echte controleur in diezelfde periode betrokken bij vier doelpunten.

In Rennes vielen de prestaties van de middenvelder eveneens op en de overstap kwam dan ook al niet erg meer uit de lucht vallen. In de zomer van 2021 kwam hij over van FC Groningen en erg veel tijd om zich aan te passen had hij niet nodig. 'Azor maakte snel indruk bij zijn nieuwe team, met zijn strijdlustige kwaliteiten vanaf zijn eerste wedstrijd op 12 september 2021, resulterend in een 2-0 overwinning tegen… Stade Rennes', schrijft men bij de club.

Matusiwa bij Stade Reims

Ook dit seizoen deed Matusiwa het goed bij Stade Reims. Hij deed tot nu toe zestien wedstrijden mee in de Ligue 1 en bezette met zijn ploeg de zesde plek in Frankrijk. Stade Rennes, zijn nieuwe club, staat op dit moment tiende in de competitie en dus heeft de oud-Ajacied een inhaalslag te maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.